Skip to main content
Barcelona - amat luxury

Barcelona perfecta per començar una nova vida

La capital catalana ha estat escollida segons informa la revista Time Out com la tercera ciutat en tot el món on començar una nova vida.

Després d’avaluar a les diferents ciutats segons varies categories com la ‘tassa d’ocupació’, ‘el preu del lloguer’ o ‘la qualitat de vida’, Barcelona ha sortit com la tercera millor ciutat del món per començar una nova vida al 2022.

L’enquesta l’ha realitzat l’empresa d’envasos Grup RAJA i per davant de la ciutat comtal hi trobem Atenes i Austin.

Però, a més a més, la ciutat té una altra tercera posició, en aquest cas pel premi europeu a l’accessibilitat, l’Access City Award 2022. Es tracta d’un premi en el que escullen entre més de 40 ciutats pre-seleccionades amb més de 50.000 habitants a les que posen més fàcil la mobilitat i l’accessibilitat als seus ciutadans eliminant barreres i millorant l’accessibilitat per a que tothom pugui treballar i viure-hi sense problemes.

Les guanyadores han estat Luxemburg, Hèlsinki, i en tercera posició apareix Barcelona. Un dels punts més ben valorats són les estacions accessibles al metro, les màquines expenedores de bitllets amb veu, l’accessibilitat al 100% de la flota d’autobusos amb rampes, identificació del vehicle en Braille i la informació acústica.

Aquest premi és important perquè la població de la Unió Europea cada cop està més envellida i al voltant de 87 milions pateixen alguna discapacitat.