Skip to main content

Reflexions sobre el mercat immobiliari de luxe a Barcelona per Guifré Homedes

 

Al nostre Informe de Mercat Immobiliari de 2018, Guifré Homedes, Director General d’Amat Immobiliaris, reflexiona sobre l’estat del mercat immobilari de Luxe a Barcelona aquest 2018.

Aquest 2018 ha estat un any molt poc consistent per nosaltres al mercat d’alt standing i tampoc sabríem trobar-ne unes raons clares.

Tant a la ciutat de Barcelona com al seu entorn, no hem fet operacions de forma regular ni en Venda ni en Lloguer. Si una cosa cal destacar, i que ha estat diferent respecte als anys anteriors, és que el nombre d’estrangers que ens han comprat aquest 2018 ha estat significativament inferior i, en el nostre cas, el mercat d’alt standing d’aquest 2018 ha estat dominat pels compradors locals.

Fora de Barcelona el mercat més actiu ha estat la venda de solars per construir-hi cases unifamiliars. Aquest és un mercat molt específic i del qual ens considerem molt experts a l’entorn de Sant Just Desvern i de Sant Cugat del Vallès. L’autopromoció permet als clients construir habitatges sostenibles i d’altes prestacions energètiques. També permet personalitzar i trobar oferta en llocs on potser no n’hi ha i, avui en dia amb mètodes constructius moderns, els temps de construcció són prou ràpids. A nosaltres això ens permet fer un assessorament global en urbanisme de la mà d’arquitectes, coneixement de mercat i aportar creativitat als projectes.

A la ciutat de Barcelona també cal destacar que hem recuperat Pedralbes com a zona on hem fet diverses operacions i on hem vist les repercussions més elevades d’aquest 2018.

Guifré Homedes

Director General