Skip to main content

Entrevista: Scott Cutter, Director de 2 Costa Rica Real Estate

Vaig conèixer a Scott fa un any durant una Conferència de Luxury Real Estate. Aquella va ser la meva primera vegada en una conferència de Luxury Real Estate als EEUU i coneixia a molt poca gent d’altres conferències europees. Scott va ser un dels primers membres que vaig conèixer a Seattlle i em vaig adonar que és un dels membres claus que ajuda a connectar fàcilment amb d’altres membres.

Scott va fundar fa diversos anys, juntament amb el seu germà, 2 Costa Rica Real Estate, un referent al sector en termes de disseny web (que va ser recentment premiat) i en estratègies innovadores de màrqueting. Segueix llegint per conèixer més sobre Scott i Costa Rica!

Pots fer-nos cinc cèntims sobre la teva companyia i el teu mercat?

2 Costa Rica Real Estate és un negoci familiar fundat pel meu germà, Todd Cutter i jo, fa 16 anys. Nosaltres operem 4 àrees de Costa Rica i hem venut la nostra primera franquícia  per expandir les nostres activitats a noves àrees de Costa Rica. La companyia és una firma boutique enfocada en la integritat, educació dels nostres clients amb els pros i contres de cada regió de Costa Rica i en ajudar a guiar-los per aconseguir les seves metes.

Costa Rica és un país meravellós amb una bellesa natural impressionant només igualat per la calidesa de la seva gent que anomenen a aquest paradís la seva llar. Tot i que és un país petit, hi ha una gran diversitat pel que fa a l’entorn natural, la infraestructura, les comoditats i l’estil de vida. El nostre objectiu i el nostre enfocament és liderar els nostres clients en un procés de macro a micro, introduir-los Costa Rica, les àrees úniques i després les propietats correctes.

Teniu molts compradors internacionals interessats en invertir a Costa Rica? 

Tenim una diversitat única a les nostres oficines i perfils de compradors. Les nostres oficines de la Vall Central, que presten servei als principals centres de població de Costa Rica, es troben amb un 80% de compradors nacionals o expatriats que viuen i treballen a la Vall Central, on 2/3 de la població del país és la seva ubicació. Mentrestant, les nostres oficines litorals treballen amb un 90% de compradors internacionals que adquireixen propietats d’inversió i estil de vida.

Recentment he llegit que heu venut una propietat amb Bitcoin com a moneda? Va ser un procés difícil? Quina era la principal dificultat a què us vau enfrontar? 

Hem tingut l’oportunitat de gestionar unes quantes transaccions amb bitcoins i hem trobat que el procés és apassionant, perspicaç i, certament, presenta alguns reptes. Quan tens compradors i venedors disposats a comerciar amb bitcoins o altres criptogràfics basats en blockchain, en realitat és una forma senzilla i fluida de fer negocis i, en última instància, pot requerir encara menys tràmits que una transacció típica amb una empresa de garantia i garantia tradicional. Vam gestionar una transacció de 7 xifres però amb un comprador que volia pagar en Bitcoin i un venedor que només volia rebre la moneda tradicional. Hem estat capaços d’estructurar un acord vinculat al dòlar dels EUA en el moment de la signatura del contracte, i va utilitzar una empresa de processament de bitcoins que va rebre el bitcoin i després va pagar els venedors en dòlars dels EUA. Es necessitava una estructura creativa per assegurar que la documentació que finalitzava la venda no estava registrada abans de confirmar el pagament, però en última instància, totes les parts vam quedar satisfetes. Crec que veurem un augment en aquest tipus de transaccions a mesura que les criptocrècies creixen en popularitat i amb una nova riquesa basada en crypot que busca diversificar en carteres immobiliàries.

From your point of view, what are the benefits of belonging to associations like Luxury Real Estate?

Hem estat membres de Luxury Real Estate durant gairebé 10 anys i és molt valuós en relació a la xarxa de contactes com pels esdeveniments, pels nostres agents i pels nostres clients, tant compradors com venedors. Com a professional immobiliari que treballa fora dels Estats Units, i com com deus saber treballant a Espanya, les regulacions i els tràmits vigents als mercats madurs de professionals immobiliaris dels EUA són inspiradors. La gran formalitat, processos i dades disponibles per als agents immobiliaris i clients és sorprenent als EUA i al Canadà. Gran part de les dades i pràctiques compartides a les conferències són interessants per a nosaltres, però no són especialment aplicables. Dit això, LRE és una xarxa dels millors i més poderosos professionals immobiliaris de tot el món. Només cal aprendre sobre com gestionar el creixement, els clients, els reptes i poder exposar els nostres llistats i àrees a aquests professionals i els mercats que representen. Tot això és de gran valor. Constantment enviem referències per a la nostra xarxa de clients i rebem recomanacions i anuncis. És un grup del que en pots treure el màxim partit i la nostra experiència és que mostrar Costa Rica, l’estil de vida i els valors té grans recompenses.

Coneixes Barcelona? Què penses què agrada més a la gent?  

Barcelona és simplement una de les ciutats més sorprenents del món. Vaig tenir l’oportunitat de viure a Andulucia en una vida “antiga”, i he estat a Barcelona quan era molt més jove  i novament recentment aquest estiu amb la meva dona i filles. La combinació única del bonic fons natural amb les muntanyes i el litoral, combinat amb la història, la cultura, la gastronomia, l’art… crea una energia que resulta difícil de descriure amb paraules. Rares vegades he visitat llocs on es pot combinar l’accés a botigues i luxes cosmopolites, amb una autèntica arquitectura, cuina i cultura antigues, sorprenents espais públics per a l’atletisme, un gran transport públic i una fusió entre la vella i la nova. Un lloc veritablement màgic on es pot sentir perdut en una autèntica comunitat espanyola i al carrer següent se sent que està al cor del lloc més modern del planeta. Agafa un tren i estàs a la muntanya o en bicicleta i ets al mar … Barcelona va robar un tros dels nostres cors i, definitivament, tornarem a ser-hi.

Guifré Homedes

Director Amat Immobiliaris