Skip to main content

Tot el que Barcelona et pot oferir

Barcelona és una ciutat coneguda mundialment gràcies a la seva varietat d’oferta cultural i d’oci, la seva arquitectura, la gastronomia i la privilegiada situació a la vora del Mediterrani. Actualment, s’ha convertit en una destinació perfecta per visitants d’arreu d’Europa, principalment, asiàtics i americans, i bona culpa en té la moda de les llistes ja que en diverses ocasions ha aparegut als TOP 10 en classificació de ciutats per factors com el clima, la qualitat de vida o els seus atractius turístics.

 Aquí volem aportar algunes característiques més que destaquen de Barcelona. Després de llegir-ho els forasters l’hauran de visitar!

 

Gastronomia

Només per ser una ciutat que dóna al mar ja li confereix una especial qualitat a la seva dieta ja que és purament mediterrània. Les seves matèries primeres són de qualitat i, sobretot, el peix no pot ser res més que fresc. Precisament, La Boqueria és el millor aparador de matèria primera de la ciutat. Tot i que actualment moltes parades s’han diversificat i es dirigeixen principalment al turistes amb un altre tipus de negoci, d’aquest mercat diuen que és un paradís per als sentits. Una multitud de sensacions que s’ obren pas, entre el bulliciós anar i venir de la gent que s’esforça en el bon ofici de comprar i vendre.

A Barcelona tenim el privilegi de comptar amb altres mercats de “barri”, exactament 39, entre els que hi destaquen, per exemple, el de Santa Caterina, amb restaurant “delicatessen”, o el de Sant Antoni que, a més, agrupa el de roba i libres.

No cal esmentar, però, la gran oferta de restaurants i bars de tota mena, sobre tot al centre, i destacar que actualment Barcelona acull a un gran nombre del total de 50 amb Estrelles Michelin de tota Catalunya.

Arquitectura

L’arquitectura és potser un dels reclams més importants. Gaudí s’ha convertit en l’ambaixador de la ciutat fora de Catalunya i en el màxim exponent de l’arquitectura de Barcelona amb obres com La Sagrada Familia, la Pedrera, Casa Batlló… Però no només ell és mereixedor d’aquest distintiu. D’altres com Puig i Cadafalch o Domenech i Muntaner han participat activament en la definició de l’skyline de la Ciutat Comtal.

A més, els barris tradicionals com la Barceloneta o el Born a part d’història compten amb una arquitectura característica, de diferents períodes en el temps, que els hi confereixen un aire completament diferent a la part més contemporània de la ciutat.

 

 

 

 Oci i Cultura

Si per una cosa destaca Barcelona entre d’altres ciutats espanyoles és per la seva oferta cultural i d’oci. Museus com el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) o el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) col·loquen la ciutat entre les millors d’Europa a nivell de museus contemporanis. Però també el MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), on es recullen peces històriques, tant d’escultura com pintura, té un pes important al nivell de la National Gallery de Londres. A més, són un reclam turístic important el Museu Picasso, al barri Gòtic, el Museu de la Xocolata o el CosmoCaixa per les seves particularitats.

Els teatres de la ciutat, com el TNC (Teatre Nacional de Catalunya) o el Teatre Lliure, entre d’altres, tenen una programació molt interessant i variada i aposten per la innovació i la formació. 

 

Relax

Però Barcelona també és escollida per qui vol relaxar-se en unes vacances perfectes. Les platges que ofereix la ciutat, i que són bandera blava, estan equipades amb tot tipus de comoditats i per tots els públics, pel que són perfectes per relaxar-se a la vora del mar Mediterrani. Però no només les platges són llocs de desconnexió, el gran número de parcs de què disposa la ciutat també són una bona opció. D’entre ells destaca el parc de la Ciutadella, per la seva mida, el seu estany i totes les activitats que s’hi desenvolupen durant l’any. La seva història ha estat lligada a Barcelona des dels seus inicis i hi queden racons clàssic que ens transporten al s.XIX. El Parc de les Aigües, als afores de la ciutat, és també un lloc perfecte per desconnectar i fer esport escollit per moltes famílies els caps de setmana.

Hi ha d’altres parcs, però, menys coneguts, com és el cas del parc de la Pegasso, al barri de la Sagrera, que fins a la dècada dels setanta era una antiga fàbrica de camions que avui és un dels espais verds més emblemàtics del districte de Sant Andreu, tant per la seva història com per les seves característiques.