Skip to main content

L’habitatge de luxe, el més reclamat per estrangers a Espanya

Els principals compradors d’habitatge de luxe a Espanya són els escandinaus, luxemburguesos, holandesos, belgues i britànics. I on més demanda hi ha és a la Costa del Sol.

Tot i la crisi patida fins el 2015, va ser aleshores quan es va notar la recuperació a la venda d’immobles de luxe.

Segons un informe d’Idealista, d’altres compradors com francesos, russos i italians també demanden residències de luxe al nostre país, tot i que no només d‘alt standing.

D’acord amb les últimes dades del Col·legi de Registradors, els britànics són els que més habitatge compren al nostre país, concentrant el 17,7% de les compres realitzades pels estrangers el tercer trimestre de l’any, tot i així hi ha hagut un descens consecutiu de la seva presència al mercat.

Els francesos, van ascendir a la segona posició, amb un 8,9%; els alemanys amb un 7,3%; suecs, amb un 7,1%; belgues, amb un 6,2%; i italians, amb un 5,4%. En total, van concentrar la meitat del total de compres d’habitatge realitzades per estrangers al nostre país.

El pes dels estrangers en la adquisició d’habitatge a Espanya es va estabilitzar al tercer trimestre de l’any, representant un 13,3% sobre el total de les compravendes inscrites, el que representa unes 13.700 compres trimestrals, xifres properes a un màxim històric.

Segons el Ministeri de Foment, el focus dels compradors se centra a zones com: Alacant, Màlaga, Barcelona, Balears, Illes Canàries i Madrid.

 

Informació extreta de l’Agència EFE