Skip to main content

Brexit: Una visió optimista de les conseqüències al sector immobiliari

Té la intenció de comprar una propietat a Barcelona o Catalunya aquest 2016? Si és així i, per exemple, vol un immoble de 2 dormitoris al barri del Born per 345.000 €, o un apartament de85 m2 al costat d’un camp de golf a Caldes de Malavella, és possible que ja sap com d’avantatjós seria un tipus de canvi fort.

Després de tot, si la Lliura està en plena forma en relació al tipus de canvi de l’Euro, rebrà més euros al seu compte bancari espanyol per comprar una propietat a Barcelona. Amb això en ment, quines són les probabilitats que la Lliura Esterlina pugui créixer en relació a la moneda comuna de la zona Euro aquest any? Anem a veure!

La bona notícia és que la Lliura Esterlina sembla que es va enfortir enfront de l’Euro en el segon semestre d’aquest any, reduint així el cost de comprar una propietat a Barcelona o Catalunya. Això es deu al fet que, després de la decisió del Regne Unit per sortir de la Unió Europea la setmana passada, l’ex canceller alemany Helmut Kohl ha advertit que “tancar la porta” al Regne Unit seria “un gran error”.

Això podria fer remuntar la Lliura Esterlina, per les probabilitats que Alemanya accepti un acord comercial favorable amb el Regne Unit, després del Brexit. Al seu torn, si l’economia del Regne Unit floreix fora de la UE, això podria elevar ràpidament la lliura esterlina.

Per una altra banda, suposem que el Regne Unit està excel·lentment fora de la UE. En aquest cas, la Lliura Esterlina es podria reforçar des del seu actual 1,20 enfront de la moneda comuna, de nou a 1,43, on va ser al novembre de l’any 2015 abans que David Cameron anunciés la data del referèndum.

Si això succeís, rebria considerablement més euros en transferir diners al seu compte bancari espanyol, reduint considerablement el cost de la compra de la propietat de Barcelona. Per exemple, si vostè va transferir 385.000 £ a Espanya per comprar una propietat a un tipus de canvi de 1,43, obtindria + 88.550 € més que avui.

Després de tot, pensi en el que podria fer amb un extra de 88.550 €, per comprar l’habitatge dels seus somnis a Barcelona! En primer lloc, es podria comprar una propietat més luxosa del que tenia originalment en ment, amb un dormitori addicional o una piscina, per exemple, o amb vistes al mar.

Alternativament, podria fàcilment pagar els costos legals i els honoraris immobiliaris associats a la compra de casa seva a Barcelona o Catalunya. El que és més, pot moblar i decorar la seva nova llar al seu gust. Igualment, es podrien utilitzar els euros extra per veure Espanya, amb el seu nou immoble situat a Barcelona com un “campament base”. L’elecció és seva!

Tenint en compte tot això, és el moment ideal per comprar una propietat a Barcelona o Catalunya, ja que la Lliura esterlina podria augmentar en 2016, si el Regne Unit aconsegueix un acord favorable al post-Brexit.

Peter Lavelle 

Foreign Exchange Broker Pure FX