Skip to main content

La Wikklehouse, una casa feta de cartró

Qui s’atreviria ni tan sols a pensar viure en una casa feta de cartró?  

Fiction Factory,  una companyia de creatius a Àmsterdam ho va fer. I van anar per feina començant des de zero un projecte novedós després de 4 anys de recerca. Fiction Factory va començar al 1989 dissenyant interiors, stands de fires i mobiliari per clients de tot el món.

Wikkelhouse és un concepte de casa modular construït a partir de 24 capes de cartró enganxades i amb acabat de fusta. El procés no és tan simple però és la base principal.

 

Wikkelhuis - Fiction FactoryFoto en © Yvonne Witte

Yvonne Witte

La casa Wikkelhouse és feta d’una sola peça enrotllant cartró al voltant d’un motlle amb forma de casa. Al final del projecte, s’acaba amb materials resistents a l’aigua i panelat de fusta per protegir-la de les condicions atmosfèriques.

 

Wikkelhuis - Fiction FactoryYvonne Witte

Fiction Factory - wikkelhuisnovember 2014foto: Yvonne WitteYvonne Witte

 

Un dels aspectes més remarcables és que pots fer-la tan gran com vulguis o necessitis unint a partir de 3 mòduls fins a infinits segments. Cadascun fa 5 m2 i un mateix pot crear la seva pròpia distribució, així com dissenyar-la escollint diferents colors, acabats o el que es vulgui!

Wikkelhouse - Fiction Factory foto en © Yvonne Witte

Yvonne Witte

Wikkelhouse By Fiction Factory Picture & © Yvonne Witte

Yvonne Witte

 

Tot i que poden semblar fràgils, aquestes estan dissenyades per durar al menys 100 anys! Com ells mateixos diuen, “és una estructura d’entrepà,  rígida i aïllada. Cada segment pesa 500 kg, pel que no es necessiten cimentació, el que implica facilitat de transport i pot ser col·locada a qualsevol lloc.

Wikkelhuis - Fiction Factory foto en © Yvonne Witte

Yvonne Witte

Wikkelhouse - Fiction Factory foto en © Yvonne Witte

Yvonne Witte

Wikkelhouse By Fiction Factory Picture & © Yvonne Witte

Yvonne Wiite

A part de la seva practicitat, s’ha de senyalar que és 3 vegades més sostenibles que una casa tradicional i respecta el medi ambient ja que és reciclable al 100%.

L’únic problema és que Wikklehouse no s’envia a Espany, només a Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Alemanya, França, RU i Dinamarca.

Si vols saber més clica aquí.