Skip to main content

Entrevista a Thilo Börner: “Pels inversors l’estabilitat del mercat és imprescindible”

Ja he estat amb Thilo en molts congressos de tot Europa. Hem compartit i gaudit de moltes converses sobre el món immobiliari i sempre he d’anotar alguna bona idea que ve de Thilo. Avui en dia, diria que ell és més que un col·laborador internacional, que és un amic. Ell sempre és capaç de sorprendre a tots nosaltres a cada congrés amb les seves esplèndides i úniques jaquetes. A continuació ens dóna una explicació detallada de la seva empresa i del mercat immobiliari de Viena.

Foto ThiloEns pots explicar una mica sobre la teva empresa i el seu mercat?

Va ser fundada AL 1999 a la regió de Viena com una companyia d’assegurances amb 1.000 clients de llarg termini. El 2006, els clients, després d’alguns anys, em van convèncer per fer també negocis immobiliaris. Així que tinc la sort de estar molt ben recolzat per una gran relació llarga amb els meus clients. Alguns venen cases i pisos amb el consell i l’ajuda de la meva empresa. Hi ha qui compra diverses vegades i sempre ens recomana nous clients. El nostre objectiu no és créixer més de 10 persones a la companyia perquè vull mantenir el contacte amb la meva clientela i seguir el pols de l’activitat diària. Com que el nostre objectiu no és créixer, el que volem és intensificar la nostra xarxa de contactes. Així que treballem a Viena amb d’altres 14 comercials independents dins d’AIB i promocionem el nostre servei junts. Des de l’elegant districte 1 servim als nostres clients a tot Viena i a la zona circumdant. També tenim ara l’objectiu a Venècia i un soci a Turquia treballant amb la marca Boerner.

Quines altres nacionalitats estan comprant a la zona actualment? I per què creus que estan interessats en Viena?

Tenim la sort de servir als nostres clients a la ciutat històrica i cultural important de Viena. Durant molts anys, les proves i les classificacions internacionals situen a Viena a les millors posicions entre els millors llocs per viure. Començant per la natura, perquè el clima no és massa calent o massa fred. Es pot beure l’aigua de l’aixeta, ja que ve dels Alps, de manera que podríem embotellar-la i exportar-les com aigua d’alta qualitat. Viena té un alt nivell de seguretat i els que estan acostumats a sortir pel seu país d’origen només amb guardaespatlles o viuen en condominis d’alta seguretat, poden caminar per Viena sense cap guia. De fet, podem trobar-nos al nostre ministre o al president també sols anant de compres. Aquesta llibertat en combinació amb l’alta oferta cultural com espectacles d’òpera, sales de concerts (filharmòniques de Viena – música de Strauss, Mozart i Beethoven), famosos museus i la història, fan de Viena un lloc únic!

Pels inversors l’estabilitat del mercat és prioritaria

Diem que a Viena “Anem sempre amb 10 anys de retard i la meitat d’estressats amb totes les crisis al món” i així que ens vam salvar de la crisi econòmica internacional de 2009 i vam mantenir els preus. Ara creixen de manera constant! No obstant això Viena segueix sent barat en comparació amb Moscou, París, Londres o Nova York.

Oferim com Börner GmbH Ihr Hausmakler, des de petits apartaments de 40 m² per 100.000, – (2.500, – / m²) cap amunt fins a palauets exclusius al centre de la ciutat per 40.000.000, – (18.000, – / m²) .Històricament els alemanys són el major grup de compradors a Àustria. Els següents sempre van en comparació amb la situació internacional. Una gran quantitat de russos envien a les seves famílies a Viena. També emperadors d’Orient Mitjà i dels països àrabs prefereixen l’alta seguretat i l’escola i el nivell universitari pels seus fills. Amb l’inici de la crisi econòmica inversors italians i espanyols semblaven convertir-se en inversors notables. Els nord-americans eren grans inversors fins que l’Euro va esdevenir més fort. Ara, amb la debilitat de l’euro i la millora de l’economia dels Estats Units, molts poden complir el seu somni d’arribar a Viena, on moltes cases són més antigues que el descobriment de Colom.

Des del teu punt de vista, quins són els beneficis de pertànyer a associacions com Luxury Real Estate o Prestige-MLS?

Per a mi és essencialment mirar més enllà de la frontera per veure el que passa al món i aprendre d’altres comercials de tot el món. Prestige MLS té un fort enfocament a Europa i es basa a França. Intercanviem cada nit automàticament al voltant de 3.500 propietats amb altres membres de Prestige MLS.

Podem oferir als nostres clients una àmplia gamma de propietats de luxe i de tot el món en col·laboració amb els millors dels millors comercials com Amat!

Els comercials associats poden oferir als seus clients venedors anunciar-se i ser promoguts al mercat austríac i alemany, perquè tenim la nostra propia web www.boerner.at. A més, oferim propietats en 28 plataformes al nostre mercat de parla alemanya. Luxury Real Estate es basa en Seattle i més fort en conferències arreu. El mercat immobiliari i el sistema MLS estan molt desenvolupats als Estats Units i Canadà, pel que ens permet una relació amb els millors comercials del mercat més desenvolupat. Això ens dóna una posició destacada, coneixement i també l’avantatge al mercat local.Degut a això, al gener de l’any passat vam guanya l’Immy. Aquesta és una prova amb un comprador misteriós pels comercials de la regió de Viena i van ser seleccionats com un dels 20 millors de 3.800 a la ciutat! Per a mi és molt important per construir una xarxa de seguretat per als meus venedors. Que vull dir amb això? Cal al voltant de 3-5 anys per crear confiança amb els comercials estrangers fins que es crea realment un bon negoci. Pel que seria massa tard iniciar activitat internacional quan ve una crisi. Construïm fortes connexions amb una gran quantitat de bons comercials de tot el món, com tu. Així que, si es produeix una crisi i els compradors locals desapareixen, el mercat cauria i seria immediatament encara més interessant pels compradors internacionals. Així construïm una xarxa pels nostres clients. No l’hem necessitar fins ara. Però, fins i tot en aquest bons temps, aprox. 20% dels nostres compradors tenen herència estrangera.

En l’últim Simposi Internacional vam conèixer moltes idees i tècniques interessants de màrqueting. Què ha estat el que més li ha agradat?

A la conferència de LRE que, per donar servei a un comprador internacional, hem de treballar de forma molt més intensa. Perquè no pot jutjar, així com el comprador local, si el preu és alt o baix en comparació amb una altra regió.  Nosaltres hem d’informar el comprador internacional sobre les regles del negoci d’impostos i la llei i la variant aleatòria de cada país. Com a comercial internacional hem de construir una xarxa bàsica per al nostre client internacional perquè li sigui més fàcil aconseguir entendre el terreny local.

Coneixes Barcelona? Què creus que a la gent li agrada de la ciutat?

M’encanta Barcelona, des de fa dècades. He vist la Sagrada Família sense sostre i oberta pels 4 costats i després, en un o dos anys, vaig veure el procés acabat. La Rambla i el mercat de peix són fascinants sempre. Des de que es va construir l’Hotel W, em quedo allà quan vaig a Barcelona. M’encanten els bars de tapes, les botigues de disseny als petits carrers, la gent amable, els bars musicals al port i la part inferior de la Rambla i els festivals als carrers. Recordo molt bé caminar pel carrer al novembre amb 17 graus a les 10 de la nit i els carrers plens de gent feliç anant a sopar i després a ballar o per desconnectar. Durant el dia poder relaxar-se a la platja o gaudir d’un cafè. També he assistit a quantitat de galeries i al mar és un lloc per estar. Barcelona, ​​combina els avantatges d’un gran lloc de vacances amb ser una de les principals ciutats més vibrants del món. Per a mi Viena, Barcelona i Venècia són els millors llocs del món per estar-s’hi.

Guifré Homedes

International manager