Skip to main content

Agora Garden, l’edifici més ecològic del món

La torre Agora Garden a la ciutat de Taipei, Taiwan, no pot passar desapercebuda. No només per ser una gran obra d’enginyeria de l’ arquitectura bioclimàtica sinó també per la seva estructura en forma d’ADN. De fet, el seu aspecte està estretament associat amb la seva condició de construcció sostenible y, de forma figurativa, pren el mateix simbolisme de font de vida i dinamisme. A nivell arquitectònic, cada doble hèlix està representada per dues unitats d’habitatge que formen un nivell complet.

Desenvolupada per l’estudi Vincent Callebaut Architects, pretén ser la construcció sostenible més gran del món. Tot i que encara no s’ha obert-ha d’acabar aquest 2016 – ha rebut la categoría Green Building, edifici verd, pel Ministeri de l’Interior de Taiwan.

“Aquest projecte presenta un concepte pioner de l’eco–edificació residencial sostenible que pretén limitar la petjada ecològica dels seus habitants mitjançant la recerca de la simbiosi entre el dret de l’ésser humà la natura.” Vincent Callebaut

taipei adn 2

La primera intenció de l’arquitecte és “construir un paisatge vertical de baix consum energètic”. Dins dels mateix s’integra tant el reciclatge de residus orgànics com de l’aigua ja que la de pluja s’emmagatzema en tancs per ser utilitzada després als jardins per regar les plantes.

La torre compta també amb panells solars, més exactament una pèrgola fotovoltaica al centre de 1.000 m ² de jardí, a la part superior de l’edifici, per reduir el consum energètic. A més, la seva forma d’espiral fa possible que el sol arribi a cada un dels balcons de cada apartament, amb horts urbans on cultivar diferents verdures i fruites, i els jardins que cobreix l’exterior de l’edifici.

L’edifici consta de 20 plantes, amb 40 apartaments d’alt standing i de 540 m2 cadascun, estil loft – concepte obert – on tot s’ha construït amb materials reciclables, fins i tot mobles.