Skip to main content

Raons econòmiques per invertir a Espanya

Les condicions per comprar una propietat segueixen essent molt atractives pels clients internacionals gràcies als preus baixos i, en motles ocasions, amb canvi de divises favorables.

L’Euribor mai ha estat tan baix. Al gener d’aquest any el ràtio ha estat de 0.0589% i els bancs han reduït els marges d’interès fins al punt que ara són més baixes que fa un any.

Font: ECB

Un interès fixe de 15 anys comença amb un 2,5% en alguns països, depenent de les circumstàncies financeres personals del sol·licitant de la hipoteca. L’oportunitat per fixar les taxes a nivells tan baixos per períodes tan llargs segueix sent extremadament atractiva per als inversors estrangers.

 Marges variables de les hipoteques d’amortització internacionals estan encara en la regió d’Euribor + 1,5% a 2,5%.

El tipus d’interès mitjà de les propietats totals va ser de 3,11% i el termini mitjà va ser de 21 anys. *

El tipus d’interès mitjà de les hipoteques constituïdes sobre habitatges va ser 3,30%, és a dir, 8,2% inferior a la registrada a l’octubre de 2014. *

Font: Institut Nacional d’Estadística

Breu resum del les hipoteques disponibles en aquest països amb alta demanda:

 

PAÍS MÀXIM % LTV MIN. FONS DISPONIBLE PER COMPRA* COMENTARIS
ESPANYA

70%

44 % * del preu de compra

Min. hipoteca de €150,000. Transmissió d’hipoteca a un altre prestador permès. Sense autorització de capital o compra per deixar.
PORTUGAL

80%

32 % * del preu de compra

Min. hipoteca €200,000. Transmissió d’hipoteca a un altre prestador permès. Sense autorització de capital o compra per deixar

 

*Són estimacions, ja que depèn de diversos factors; impostos locals, el perfil financer del client, etc..

 

Per als clients amb la seva propietat principal al Regne Unit i suficient patrimoni positiu, que poden ajudar-los al refinançament de la hipoteca per alliberar l’equitat de fins al 80% LTV, per tal de tenir prou fons per a la compra de les seves propietats a l’estranger *
Per als propers mesos, s’espera que les taxes hipotecàries internacionals romanguin més o menys com estan, amb excel·lents productes que s’ofereixen a la majoria dels no residents.

2015 ha estat descrit, en alguns llocs, com l’any de l’enfortiment ja que la moneda britànica va pujar contra l’euro a partir d’una taxa de 1.28 l’1 de gener, assolint una taxa de 1,44 al juliol i propera, una altra vegada, al novembre.

2016 fins a la data, per contra, s’ha demostrat ja un enorme canvi en la taxa de canvi de £ / € i més estable per al USD / €. La Lliura Esterlina ha començat a afeblir al desembre de 2015, com a resultat d’un sentiment positiu que envolta el Banc Central Europeu (BCE), però els experts no podien predir la velocitat a la qual la moneda britànica seria devaluada al gener.

Alberto Gordar

financial

 

 

* Financial North són assessors pels nostres clients estrangers interessats en la compra de propietats a Barcelona i rodalies.