Skip to main content

El conte immobiliari de Nadal

Nick Churton de Mayfair International Realty, des de la nostra oficina de Londres, explica una història de Nadal commovedora…

Scrooge havia estat tractant de vendre la seva casa tot l’any, però sense cap efecte. Estava fart d’hiverns freds i desitjava traslladar-se a Florida, on hi havia trobat un gran apartament a preu d’enderroc. Ara era de nou Nadal  i no hi havia cap senyal d’un comprador per la seva propietat. Scrooge odiava el Nadal.

casa luces2Bob, agent immobiliari de Cratchit & Company, gairebé havia desistit de vendre la casa. Scrooge era massa tacany per posar les llums a l’interior o encendre el foc per fer que la casa es veiés més acollidora i atractiva. En canvi, era poc acollidora i freda. Es va negar a deixar que la gent veiés la casa quan volien i només va permetre visites quan era convenient per a ell. Les poques ofertes que havia rebut les havia tractat amb desdeny – tot i que el preu de venda era realment massa alt – el que no ajudava a que els possibles compradors ni tan sols demanessin una reducció de preu. A més, Scrooge insistia, fins i tot, que qualsevol comprador hauria de quedar-se, a un cost addicional, les catifes i cortines gastades i brutes.

Aquella nit Scrooge va tenir tres somnis. El primer, molt real i vívid, on se li mostrava la seva vida anterior, com es convertia en un home egoista  i la seva dona el deixava. El segon somni va retratar el sopar de Nadal a casa del seu agent immobiliari. Era una família jovial amb Bob, la seva esposa i el seu petit fill, Tim, tot gaudint. Però a poc a poc l’escena va canviar. Scrooge va veure el que seria la vida si Bob no podia vendre cap casa i no tenia diners. El tercer somni va mostrar la tomba de Scrooge. Hi havia mort un ancià amargat al que mai havien venut la seva antiga casa ni mogut a l’assolellada Florida.

Al despertar al seu llit, Scrooge es va adonar que no era massa tard. Va córrer al voltant de la casa posant llums i va encendre la llar de foc. Després, va córrer carrer abaix per veure Bob a Cratchit & Company, i li va dir que reduís el preu immediatament i que digués a tothom que escoltaria qualsevol oferta raonable per a una venda ràpida.

Així Scrooge va fer vendre la seva casa i es va mudar a Florida on va gaudir de molts anys al sol. Fins i tot es va casar amb una dona atractiva que va conèixer en un restaurant local.

Scrooge mai es va oblidar d’enviar a Bob una targeta de Nadal, ja que sense tota la tenacitat, el treball tolerant i dur d’en Bob, mai hauria tingut la seva nova vida.

La moralitat d’aquesta història és ser tan complaent amb els compradors potencials com sigui possible i sempre tractar de trobar un agent immobiliari com Bob. Amat Luxury a Barcelona és una empresa com Cratchit & Company. Truqui’ns – podem canviar la seva vida.

 

Bon Nadal a tots!!! – amb perdó de Charles Dickens.