Skip to main content

10 de les vidrieres més increïbles del món

 

1. Catedral metropolitana de Sant Sebastian, Rio de Janeiro

Aquesta increïble catedral, completada al 1976, té 4 finestres rectilinies de vidrieres que fan 6 metres fins el sostre, el que proporciona llum a aquesta construcció austera. Aquesta també alberga el Museu d’Art Sacra al seu interior.

 rio janeiroImatge

2. Sainte Chapelle, Paris

Aquesta capella a la Ile de la Cité, a París, que va ser inaugurada al segle XIII pel rei Lluís IX, presumeix dels seus 15 panells de vidre a la seva nau i apsis on es representen més de 1000 imatges bíbliques.

Sainte-Chapelle.original.8622Imatge

 

3. entre Cultural de Chicago, Chicago

La cúpula de Louis Comfort Tiffany, al Centre Cultural de Chicago és una de les cúpules de vidrieres més grans del món i està formada per 30.000 peces de vidre. Va se acabada al 1897 i va obrir com la primer biblioteca pública de la ciutat.

chicagoImatge

 

4. Thanks-Giving Square, Dallas

Aquesta capella en forma espiral va ser dissenyada al 1977 per Philip Johnson al cor del centre de Dallas. L’acolorida estructura de vidre està coronada per la Glory Window, que comprèn 73 panels de vidrieres dibuixades per l’artista francès Gabriel Loire.

 

dallasImatge

5. Mesquita Nasir al-Mulk, Shiraz, Iran

Aquesta mesquita tecnicolor es va acabar de construir a finals del segle XIX a Iran. Les seves vidrieres i acolorides rajoles produeixen un efecte calidoscòpic amb la primera llum del matí. Tot i que no ho sembli, la seva estructura és feta de fusta flexible.

o-MOSQUE-facebookImatge

6. Capella de King’s College, Cambridge, Anglaterra

Aquesta impressionant església d’estil gòtic anglès, té el vitrall més gran del món i va ser construïda al 1446 sota la monarquia del rei Enric VI. Aquesta compta amb 26 panells de vidre que no es van instal·lar però fins a un segle després sota l’autoritat del rei Enric VIII.

Interior of King's College Chapel, Cambridge 4Imatge

7. La Sagrada Família, Barcelona

La catedral del Modernisme català, dissenyada per Gaudí, domina el panorama de Barcelona i conté increïbles, acolorides i abstractes vidrieres. L’edifici és encara incomplet tot i que els treballs van començar al 1882. Gaudí va deixar diverses instruccions per acabar la construcció tot i que no finalitzarà fins al 2026.

la-sagrada-familia_7264013Imatge

8. Galeries Lafayette, Paris

L’artesà francès del vidre Jacque Gruber va dissenyar una cúpula de 4 metres d’alçada per aquest centre comercial de luxe construït al 1912.

LAFAYETTEImatge

9. Notre Dame, Paris

Aquesta catedral de gòtic francès té un dels rossetons més iconics del món. Aquest va ser dissenyat per Jean de Chelles i Pierre de Montreuil i instal·lat al 1260. La vidriera conté 84 panells dividits en 4 cercles i té una mida de 12 metres.

Stained_glass_rose_windows_in_Notre-Dame_de_Paris,_October_2012Imatge

10. Palau de la Música Catalana, Barcelona

Lluís Domènech i Montaner va ser l’arquitecte d’aquest meravellós treball que va finalitzar al 1908. La sala de concerts compta amb una claraboia de vidriera que deixa passar la llum del sol de forma tridimensional. Al 1997 va ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

Palau_de_la_Música_-_des_de_l'escenariImatge