Skip to main content

La mansió més petita del món

Kota Mizuishi, un arquitecte japonès, és el responsable del disseny de la River Side House al costat del riu Horinouchi a Tokio, una casa amb totes les comoditats, inimaginables en un terreny triangular de poc més de 52 m2. L’habitatge està delimitat per un riu i una carretera, el que ha portat a l’estudi d’arquitectura d’aquest enginyós japonès a fer el possible per treure profit del diminut tros de terra.

 

hori02© hiroshi tanigawa

L’escassedat de terreny a les grans ciutats japoneses porta al desenvolupament d’aquest tipus d’arquitectura extrema i Mizuishi ha explotat al màxim un espai de terra on, possiblement ningú, hagués imaginat res més que la construcció d’una paret.

hori13© hiroshi tanigawa

La casa, on hi viu una família de tres membres, compta amb dues plantes i creix eixamplant-se des de la primera on hi ha un lavabo complet i una habitació doble.

hori11 hori12          
 © hiroshi tanigawa   

A la segona planta hi ha l’àrea comuna amb la cuina, la sala-menjador i un espai diàfan. A més, la propietat compta amb un àtic, reservat a l’espai infantil, on s’accedeix per una estreta escala des d’un extrem de la sala. I, evidentment, no podia faltar un espai exterior pel cotxe!

hori06
    © hiroshi tanigawa

hori07

    © hiroshi tanigawa

hori09

    © hiroshi tanigawa

 

El més important de la casa és la seva lluminositat. Les parets laterals són grans finestrals que s’obren a un petit balcó.

 

hori05
       © hiroshi tanigawa

En definitiva, una petita gran casa a la que no li manca res!