Skip to main content

Entrevista a Joseph Himali: “El mercat immobiliari a Washington és molt competitiu”

Vaig conèixer en Joseph fa més d’un any al Luxury Real Estate Symposium a Monte Carlo. Com llegireu més a baix, ell és un expert en el mercat immobiliari de Washington DC. Joseph descriu la ciutat perfectament, una ciutat que tots creiem conèixer però que jo personalment, després d’aquesta curta entrevista, he descobert una ciutat desconeguda que m’agradaria visitar tan aviat com pugui.

Best Adress (www.BestAddress.com) ofereix un servei perfecte a tots els seus clients arreu del món i, com ja sabem, també són capaços de referenciar clients a Barcelona. Gaudeixin la lectura.

Himali, Joseph - New Web Page PhotoEns pots fer cinc cèntims sobre la teva companyia i el seu mercat?

Tothom sap que Washington DC és la capital dels Estats Units i tothom coneix els seus edificis icònics com La Casa Blanca, El Capitoli i els seus monuments.  És difícil recordar que l’àrea de Washington és també la llar de prop de sis milions de persones. La ciutat té en total 685,000 habitants.

A diferència d’altres ciutats del món, Washington té una restricció d’alçada dels edificis. Això significa que cap edifici pot ser més alt de 10 plantes (33 metres), el que converteix a la ciutat en un espai més còmode tant per vianants com per a residents. La majoria de carrers tenen línies d’arbres i compleixen estàndards d’amplada més europeus.

La ciutat té una barreja important d’edificis, apartaments, cases adossades i cases aparellades. A diferència d’altres ciutats de classe alta del món, Washington és relativament assequible amb preus que comencen als $200.000 (175,000€) i difícilment superen els $10.000.000 (8,8000,000€).

El mercat immobiliari a Washington és molt competitiu. Les propietats es venen en dies i les cases fins i tot abans de demanar pel preu! Venedors i compradors gairebé sempre contracten agents per representar-los i lloguers d’alta gamma també n’utilitzen. A Washington els agents gestionen tots el procés, des de la recerca fins el dia en que els diners es transfereixen i es tanca l’operació. Això significa que tant compradors com venedors no contracten notaris per vendre una propietat.

Best Address® Real Estate, LLC va néixer fa 11 anys i està al centre de Washington. Tenim 5 comercials i estem especialitzats en luxe i propietats històriques. Per descomptat a Washington “propietats històriques” es refereix a propietats construïdes abans de 1940, el que no és massa antic en els estàndards europeus.

Rebeu molts compradors internacionals interessats en invertir a Washington D.C.? De quins països provenen?

Com Washington és el centre de la diplomàcia dels Estats Units, tenim una comunitat diplomàtica molt gran. A més, el Banc Mundial, el Fons Internacional, la Organització Mundial de la Salut, la Creu Roja i un llarg nombre d’organitzacions no governamentals o ONGs. Això significa que tenim clients de tot arreu i hem treballat amb clients de totes les parts del món.

Degut a que hi ha nombroses lleis sobre transferències bancàries y propietats per compradors internacionals, és importants treballar amb agents que gestionin les seves adquisicions amb coneixements sòlids.

Des del teu punt de vista, quins són els beneficis de pertànyer a una associació com la Luxury Real Estate?

Conèixer qui és qui a Luxury Real Estate és una part important en l’èxit de la nostra empresa. Inclús la companyia multi-nacional més gran no pot competir amb una xarxa de contactes com la LRE. Els contactes personals que s’aconsegueixen anant a conferències i el coneixement adquirit assistint als cursos és primordial per tenir èxit al mercat de luxe i, especialment, pels compradors o venedors estrangers.

El benefici és que quan fas una recomanació pots estar segur que has trobat a la persona correcta per aquesta feina. És una referència personal amb connexions personals i això no s’aconsegueix amb “xarxes de referències” proporcionades per companyies grans, impersonals i globals.

Nosaltres creiem que oferiu servei i assessorament exclusiu als vostres clients. Que us fa diferent dels vostres competidors?  

Nosaltres proveïm als nostres clients amb serveis d’assistència com gestió canvis d’habitatge, des de gestionar tots els detalls de la mudança, fins a trobar una empresa de mudances quan es tracta de clients que han d’embarcar, treballar amb la gestió de la propietat per inversos i amos que són a l’altre punta del món, així com el típic “servei complet” que ofereixen tots els agents immobiliaris.

Gràcies a la nostra feina tan extensiva amb venedors internacionals tenim sistemes que permeten als nostres clients tant comprar o vendre mentre són fora del país. On exemple del que hem fet en el passat:

Uns clients van trobar la casa que volien comprar just abans d’anar-se’n a treballar a l’Afganistan per 4 mesos. Mentre ells eren fora, vam negociar el contracte de compra, vam enllestir-ho i vam renovar la casa instal·lant-hi aire condicionat central, renovant la piscina, pintant la casa i arreglant els terres.

També vam reformar la seva antiga casa, buidant-la i instal·lant un nou bany, pintant-la i reemplaçant la teulada. Quan vam posar a la venda aquella casa, es va trobar un comprador i s’hi va instal·lar.

Després vam traslladar totes les pertinences dels nostres clients de la casa vella a la nova, la vam netejar i deixar-la a punt abans que tornessin als Estats Units. Amb això és amb el que ens referim amb “servei de consergeria”.

Coneix Barcelona? Què creu que agrada a la gent de Barcelona?

I tan que conec Barcelona. És una de les grans ciutats d’Espanya i Europa. Hi ha pocs llocs tan macos com la vostra ciutat.

He donat referències directament de tu després d’haver-te conegut a la conferència de Luxury Real Estate a Monte Carlo. Als meus clients els atrau de Barcelona l’arquitectura, la seva bellesa, el temps i la gent acollidora i oberta de la ciutat.

 

Guifré Homedes Amat