Skip to main content

Xiringuitos de Barcelona, la nostra selecció

Per què anomenem xiringuitos als xiringuitos? El nom ens arriba de Sud-Amèrica i fa referència a una beguda de cafè, sucre de canya y aigua bullint. D’aquesta barreja se’n deia “chiringo” i als llocs on es venia se’ls anomenava “chiringuitos”. Sembla ser doncs, que devien ser de l’estil dels bars que coneixem avui amb aquest nom..!

Però, quins són els millors xiringuitos de Barcelona?

Aquí teniu la nostra selecció.

Xiringuito Escribà

paella

De pastissers a arrossers. Qui diu que les dues especialitats no són compatibles? Arrossos de tota mena i, evidentment, unes postres dignes d’Estrella Michelin! Els preus també ho són, però.

Avinguda del Litoral, 42, El Poblenou, 08005 

La Guingueta de Carles Abellán a la Barceloneta

guinguetes-web-10

Un xiringuito a tocar de mar que ofereix tapes calentes i fredes, més sofisticades o les de tota la vida. Hem de destacar el “hot-dog” català que és una típica botifarra catalana però amb sabors de diferents països del món com el Perú o Nova York, amb ingredients típics de cada zona.

Amb prou feines us deixareu més de 20€.

Platja de Sant Miquel, s/n

Vai Moana

vai-moana

Anomenat “xiringuito gastronòmic”, a la platja del Bogatell, és un altre concepte de xiringuito de platja. Volen acabar amb el concepte del sinònim de baixa qualitat i alts preus recomanat  exclusivament per a “guiris”. No deixen de servir “finger food” o el que és el mateix, entrepans i tapes, però a un altre nivell. La seva carta contempla també hamburgueses, paella o fideuà.

 El preu també és de nivell, al voltant dels 20-25€.

Platja Bogatell, Av. Litoral, s/n, 08005

Princesa 23

princesa

Situat a la platja de la Barceloneta  podràs escollir entre un menú extens amb plats tant internacionals com espanyols. És perfecte per relaxar-se amb un còctel i amb música de fons. És perfecte per una cita romàntica com per trobar-se amb els amics o simplement on gaudir de la música del moment a la posta de sol.

Port Olímpic, Platja Barcelona

Xiringuito del sol/ del Mar

sol

Un xiringuito doble on ofereixen menús variats que van des de pizzes fins a menjar internacional passant per hot dogs. També es pot gaudir de deliciosos i variats còctels o refrescs. Pel matí es pot gaudir de la platja amb tranquil·litat esmorzant des de la terrassa, i a la nit és un lloc perfecte per ballar al ritme de la música amb una bona beguda.

Plaça del Mar, Barceloneta

Dockers

dock

Un xiringuito elegant a la platja de Nova Icària que, de dia, és ideal per descansar i relaxar-te a la mateixa sorra de la platja i, de nit, és transforma en un lloc amb música en directe i DJ’s que transformen l’ambient. El menú és de gran qualitat i varietat.

Platja de Nova Icària, 08005 Barcelona