Skip to main content

El projecte de Les Glòries

L’ambiciós projecte de la Plaça de Les Glòries està a punt de finalitzar després de mesos d’obres. Finalment el projecte escollit transformarà l’antiga anella de ciment en una gran zona verda que comptarà amb 140.000 m2 i que soterrarà la circulació rodada donant preferència als vianants a al superfície. La intenció última d’aquest projecte és crear un segon centre neuràlgic de la ciutat, després de plaça Catalunya, on les activitats culturals tindran un pes important. Si més no el barri de Les Glòries comptarà en un radi de pocs metres amb L’Auditori, el Teatre Nacional de Catalunya, el Disseny Hub, el mercat de Els Encants, la Torre Agbar i el Centre Comercial Les Glòries.

glories

Les immobiliàries ja tenen un ull posat a la zona ja que l’adquisició d’immobles és encara assequible i el seu valor creixerà a mida que el projecte avanci. En aquests moments és un moment molt bo per adquirir una propietat a bon preu.

Vist que el projecte té una durada prevista d’uns quatre anys, l’Ajuntament ha proposat diversos usos provisionals per resoldre les principals mancances d’espais públics. Per tal de donar-los a conèixer es proposen itineraris guiats gratuïts per informar la ciutadania no només del procés de transformació de la plaça de les Glòries, sinó també de l’evolució d’aquest indret al llarg de la història.