Skip to main content

Collserola, un referent en l’hípica a l’estat

horse-71080_1280A les faldes de la muntanya de Collserola trobem més de 10 hípiques repartides entre les localitats de Sant Cugat, Sant Just Desvern i Molins de Rei. El Parc Natural de Collserola ofereix les condicions ideals per practicar aquest esport ja que en tota la seva extensió s’hi troben diverses rutes i opcions per gaudir de la natura a cavall.

Només a Sant Cugat hi ha censats oficialment 330 cavalls i és la ciutat amb més tradició hípica de l’estat amb 7 centres actualment. De fet, entre els anys 1970 i 1990, a Sant Cugat hi havia un cens d’uns 1.200 cavalls i era la ciutat de l’Estat espanyol amb més cavalls per càpita.

Els seus beneficis han quedat demostrats al llarg del temps tant a nivell cognitiu com terapèutic, mitjançant la hipoteràpia, que ajuda a millorar l’estat de la persona amb la que es treballa.

Lluny del que es creu, aquest no és un esport elitista. Hi ha moltes fórmules que permeten practicar-ho sense implicar un desemborsament excessiu. El fet que l’equitació sigui un esport apte per a totes les edats i que es pugui practicar en família, sense distingir entre sexe o condicions físiques, pot ajudar a reduir despeses, per exemple, compartint el cavall.

Existeixen diverses disciplines diferents com: la doma, salt d’obstacles, horseball –o bàsquet a cavall-, etc. I, moltes d’aquestes, es poden exercir en modalitat de competició oficial. A Catalunya hi ha 5 clubs homologats per la Federació Espanyola d’Hípica, un reconeixement que els distingeix d’altres clubs, i, entre ells, es troba el Club Hípic Collserola, a Sant Cugat del Vallès, i el RC Polo de Barcelona.