Skip to main content

Julia Hoagland: “Part de l’encant i l’interès de la ciutat de Nova York és la coexistència de diferents grups socials i culturals”

JuliaHoaglandUns dies abans què escrigués la introducció d’aquests post, era assegut al costat de Julia a una conferència immobiliària a Venècia; ens vam conèixer fa uns anys en un altre conferència, també a Itàlia. Aquests esdeveniments són sempre una gran oportunitat per aprendre d’altres professionals del sector i agafar noves idees.

Nova York és, probablement, la ciutat més coneguda del món i, moltes vegades, ens assabentem d’increïbles vendes immobiliàries a la ciutat.  Recordo a Julia parlant sobre el mercat de Manhattan al 2012 i, des d’aleshores, he estat llegint periòdicament informes que publiquen cada any i, com veureu més a sota, tota aquesta informació és realment d’ajuda per tal d’oferir un bon servei en aquesta àrea.

També em va ser de molta ajuda que Julia em parlés sobre la seva aproximació al mercat asiàtic. Els agents immobiliaris nord-americans estan més acostumats a treballar amb els mercats asiàtics i algunes de les seves idees i experiència poden ser realment d’ajuda pel futur pròxim, ja que vam començar a apropar-nos a aquest mercat fa tan sols 2 anys.

No sé si ens tornarem a trobar a Barcelona, tal i com diu Julia a sota, però estic bastant segur què compartirem bastantes idees en algun lloc al 2016 i en els propers anys.

Nova York és un exemple de ciutat on els barris de luxe estan just al costat de les àrees menys privilegiades. A la ciutat de Barcelona també s’està començant a veure aquest tipus de barreja. Funciona aquesta distribució? Aquestes àrees són més buscades per estrangers o ciutadans americans?

Part de l’encant i l’interès de la ciutat de Nova York és la coexistència de diferents grups socials i culturals. Sembla ser que desperta el mateix interès entre estrangers i compradors locals. Existeix una pressió política que manté una part de l’habitatge amb preus assequibles per aquest propòsit. Nova York és la ciutat on lla zona més cara i la més econòmica es troben en un espai de 8 km; des de la 5ena Avinguda a l’Upper East Side, fins al Bronx.

Tenim una visió de NY com a una ciutat molt cosmopolita i, a les notícies, normalment veiem estrangers gastant milions de dòlars en la compra de cases i apartaments de luxe. Quines nacionalitats són les més populars a NY actualment? Representen un gran percentatge en les vendes totals?

Degut a la Protecció Ciutadana d’Habitatge no disposem d’aquestes estadístiques – la ciutat de Nova York té la més alta de tota la nació; 17 en total. Entre 40-50% de les compres de condominis han estat fetes per compradors internacionals.

Tenint en compte el comprador estàndard que teniu a Urban Compass, quina és la zona més buscada per adquirir un apartament?

Cada agent porta el seu treball com a comercial independent, cadascun té la seva pròpia cartera de clients basat en el mercat específic que demanden. Degut al meu mètode de valoració analítica, m’especialitzo on tinc coneixement i dades. En el meu cas, després de viure a diferents barris de Manhattan durant els últims 20 anys, tinc dades i coneixement de tot Manhattan i d’una bona part de Western Brooklyn. Les nostres ofertes van entre els $250,000 i els $38m+.

A Amat Immobiliaris valorem molt els nostres clients i ens agrada mostra’ls-hi la nostra gratitud per la seva compra mantenint el contacte amb ells i mimant la relació una vegada establerta. Creiem que és un valor afegit per ambdues parts i ens garanteix una presència de marca així com possibles referències. Vosaltres feu també cap tipus d’acció d’agraïment pels vostres clients?

Nosaltres també contemplem aquest concepte. Com un bol de vidre blau cobalt d’ Elsa Peretti, de Tiffany’s, sense tenir en compte el tema del preu. Hem creat un directori per edificis de compradors nostres que ens alerta de les noves activitats i immobles, que ens anem transmetent. Enviem també informes trimestrals amb un anàlisi del mercat. També ofereixo un còctel anual al meu apartament de l’East Village; actualment n’hem donat ja 6.

Coneixes Barcelona? Que creus que agrada de la ciutat a la gent?

M’encanta Barcelona. Recordo sobre tot el menjar (sardines fregides), i l’arquitectura. Espero passar-hi més temps aviat. Potser en una futura conferència de propietats de Luxe?

Guifré Homedes Amat