Skip to main content

Sant Cugat, una ciutat d’alt standing

Escollir el lloc de residència és una de les decisions més complexes i crucials en la vida d’una persona i més encara si es tracta d’una família amb fills. La ciutat de Sant Cugat, un gran poble convertit en petita ciutat amb molts dels serveis que pot oferir una gran metròpoli com és Barcelona, s’ha transformat en els anys en una privilegiada zona residencial. A 15 minuts de la capital catalana i al bell mig de les muntanyes del Parc Natural de Collserola i les planes del Vallés, ofereix un elevat estil de vida gràcies a totes les comoditats i serveis de que disposa. De fet, una recent enquesta afirma que el 90% dels seus 83 mil habitants està totalment satisfet amb la seva vida a la ciutat.

Tot i ser una ciutat jove, Sant Cugat del Vallés compta amb un destacable centre històric format per carrers comercials de vianants, que voregen el conegut  Monestir datat del segle IX, i que donen vida a la població. No acaben aquí però, les possibilitats d’anar de “shopping”; als afores trobem el Centre Comercial Sant Cugat Centre que disposa de cinemes, botigues i ofertes d’oci per als més petits. Pels adults són destacables les ofertes culturals que es duen a terme a espais com el Teatre-Auditori o la Casa de Cultura, al centre de la població, on s’ofereixen cicles de concerts, teatre i òperes durant tot l’any.

Aquells amants de l’esport trobaran a Sant Cugat un lloc perfecte per establir-se. La ciutat disposa de tota mena d’equipaments esportius; des de clubs de bàsquet o futbol, fins a excursionisme i un camp de golf amb 100 anys d’història. A més, cal destacar el Centre d’Alt Rendiment on es concentren joves esportistes de diverses disciplines per tal de preparar-se a nivell professional i internacional. Tot i així, si el que es vol és practicar esport a l’aire lliure, la població compta amb amplies zones verdes i grans parcs on es podem practicar el running i el ciclisme.

Les famílies amb fills o aquells que volen començar-ne una a Sant Cugat no han d’angoixar-se per la formació dels seu petits. L’oferta escolar és molt àmplia i de qualitat, un dels fets que situen a la ciutat com la que més natalitat té de tota España.  Una ciutat d’alt standing no podria menys que comptar també amb excel·lents escoles internacionals com: la fundació privada Cultural Japonesa, l’escola sefardí Hatikva, Viaró, Europa, Thau, Sil, Proa o La Farga; sense oblidar l’oferta d’estudis superiors amb prestigiosos centres com Esade –Creapolis, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) o l’Autònoma de Bellaterra (UAB) que es troba a pocs minuts.

Cal senyalar també que Sant Cugat s’ha posicionat com un gran centre de negocis on s’han establert grans multinacionals com HP, RICOH, Sharp, Banc Sabadell,.. i el constant desenvolupament del Parc Tecnològic del Vallès. En definitiva, la ciutat  forma part del conegut Triangle d’Innovació de Catalunya (CIT) el que anomenen “la porta a Europa” gràcies a la seva estratègica localització i comunicació de primera classe per terra, aire i aigua amb d’altres països.

Està clar que en aquesta ciutat residencial no hi falten els serveis ni aquelles comoditats pròpies de qualsevol altra ciutat “top”. A demés, la proximitat a la capital i la facilitat d’arribar-hi també en transport públic és un avantatge del que altres poblacions no disposen, convertint-la així en una localitat única. Podem assegurar que compleix amb tots els requisits per ser el millor lloc on viure el teu propi estil de vida sense haver de renunciar a res.

Apropa’t a Sant Cugat, t’esperem!