Skip to main content

Viure a l’Eixample

L’Eixample és el lloc de Barcelona on és més fàcil orientar-se i on és més difícil perdre’s. És la part més nova de la ciutat i la més geomètrica. El districte està dividit per 6 barris, cadascun amb el seu encant, però tots formats per línies rectes que es creuen unes amb altres i, curiosament, sense cap cantonada! El més destacable de tot això és que a l’interior dels quadrats que es formen entre els carrers s’amaguen patis i jardins.

Leixample

Va ser dissenyat el 1850 per Idelfons Cerdà, un dels primers urbanistes, i, tot i ser del segle XIX, segueix sent un exemple de distribució urbanística estudiat a tot el món. L’Eixample, situat al nord-oest de Plaça Catalunya i a la dreta de Passeig de Gràcia, és un barri molt complet on es combina la qualitat residencial, l’activitat cultural i gastronòmica, l’arquitectura i les compres. Aquesta cèntrica zona ofereix seguretat i comoditat per la proximitat a tots els serveis de la ciutat i en els últims anys s’ha transformat en una zona d’alt nivell per la combinació de tots aquests factors. I és precisament per tot això que és molt valorat tant per catalans com per a estrangers.

De fet, a Amat hem venut un número significatiu de pisos a la zona durant el 2014, dels quals un 14% han estat adquirits per estrangers i un 86% per nacionals. En obra nova els preus s’han mantingut pràcticament iguals al 2013 i la mitja ha estat 4.150 €/m2; en segona mà han pujat lleugerament i la mitja han estat 3.060 €/m2.

A l’Eixample s’hi troben des de les meravelles de l’art Noveau de Gaudí fins a les botigues de més luxe; des dels cafès més “chic” fins als restaurants de més qualitat. És un districte tranquil, amb illes de veïns, espais verds i parcs per a tota la família, on fer esport i relaxar-se. No podem més que senyalar que aquest és un barri per viure i, sobre tot, per gaudir de la ciutat i la vida quotidiana.

A més a més disposa de bones connexions amb altres punts de la ciutat, gràcies al metro i al ferrocarril, tot i que es pot anar a peu a qualsevol altre part de Barcelona.

L’Eixample s’adapta als diferents estils de vida de qui decideix viure-hi. Quin és el teu?

Alguns dels nostres immobles a L’Eixample