Skip to main content

On vols viure?

graciaT’agrada Barcelona, però…. Saps a quin barri t’hi trobaries més a gust? Us proposem un recorregut quinzenal pels diferents barris de la ciutat. Us donarem petites pistes per ajudar-vos a decidir on començar la cerca de la vostra llar.

A Barcelona encara hi ha zones on aquells acostumats als pobles petits es troben ben a gust, allà on el tracte amb els veïns és proper i el forner i la peixatera encara pregunten per la família. Un barri a prop del centre, amb ritme urbà i oferta cultural d’una ciutat cosmopolita. Estem parlant del barri de Gràcia.

gracia2A 10 minuts a peu de Passeig de Gràcia i a 20 de Plaça Catalunya, botigues “cool”,  negocis de tota la vida, famílies amb fills, gent jove, moderns i hippies, comparteixen carrers i places en aquest barri que, fa més 120 anys, havia estat un poble. El centre encara conserva les típiques cases baixes i places que són l’ànima del barri.

És un barri tranquil, molt familiar, bona part dels seus carrers són per vianants i té tots els serveis a prop. Fa frontera amb la Diagonal pel sud i, la part més al nord, llinda amb el parc Güell.

 A Gràcia també tenen cabuda tant les famílies com el jovent més alternatiu. Per comprovar-ho només cal apropar-se durant les seva festa major on tothom és al carrer. Qui no coneix les Festes de Gràcia? Fora de Catalunya ja són conegudes per la decoració dels seus carrers i les diades castelleres.

És tradició decorar els carrers del barri amb motius temàtics escollits pels veïns dels diferents carrers i, després d’uns dies, s’escull el guanyador mitjançant un jurat popular. A més a més a les places s’organitzen dinars populars, fires d’artesania, concerts y diades castelleres. Tot sempre popular i apte per a tots els públics!

Ara només cal perdre’s pels seus carrers qualsevol dia de la setmana i descobrir, a peu, els seus racons més carismàtics.