Skip to main content

Barcelona, ciutat esportista

Les Olimpíades del 1992 van canviar l’aspecte de Barcelona. De fet, abans d’aquella data la ciutat no tenia ni platja! Avui dia, però, a les platges de Barcelona es poden practicar tot tipus d’ esports: surf, paddle surf, natació a mar obert, windsurf,…Aquell esdeveniment va suposar un canvi radical en tots els aspectes i també l’oportunitat d’apropar-nos més a Europa en relació al tipus i qualitat de serveis i instal·lacions esportives.

L’esport a l’aire lliure és el rei a Barcelona. El clima temperat i l’orografia de la ciutat permeten que es puguin practicar tot tipus d’esports. Tant a la platja com als parcs existeixen instal·lacions com: pistes de petanca, cistelles de bàsquet o taules de ping-pong així com circuits per córrer i anar en bicicleta pel carrer amb total seguretat; de fet, existeix també un carril que permet circular des de la ciutat fins a Montcada i Reixac a la bora del riu Besòs, recuperat com a espai verd i d’esbarjo.

barcelona-sport-city

A Barcelona tenim la sort de comptar amb totes les possibilitats: mar, muntanya i asfalt. Per això, és fàcil trobar corredors, o més coneguts ara com a “runners”, per la Diagonal o creuar-te amb ciclistes que recorren Barcelona de punta a punta. A la perifèria també hi ha moltes opcions per practicar l’esport. Al nord, a la coneguda Carretera de les Aigües que puja fins a Collserola, és habitual la pràctica de BTT i, a l’altra part de la ciutat, tocant a Montjuïc, l’escalada: un túnel habilitat com a rocòdrom serveix de punt d’entrenament tant per principiants com per als més avançats.

A la ciutat hi ha també llarga tradició de clubs esportius. El Reial Club Nàutic de Barcelona, per exemple, que compta amb més de 140 anys d’història, el conegut Reial Club de Polo, i el Reial Club de Tennis, fundat al 1899 que ha estat el bressol d’Arantxa Sànchez Vicario i el mismíssim Rafael Nadal! Sense oblidar, és clar, el Futbol Club Barcelona que forma a la Masia els seus futurs futbolistes des de que tenen 6 anys. Com a ciutat acollidora que és també s’han creat d’altres més recents per satisfer les necessitats dels benvinguts, com són, fins i tot, equips federats de criquet, tota una institució per la comunitat britànica.

A pocs kilòmetres del centre de Barcelona, es pot gaudir també dels millors clubs de golf. El Club de Golf Sant Cugat, per exemple, ofereix serveis de qualitat per a tots els gustos en unes instal·lacions amb gimnàs, piscina i espai per als més petits.

Viure a la Ciutat Comtal ofereix un gran ventall de possibilitats per gaudir de l’esport en totes les seves vessants. Tant a l’aire lliure com als centres més elitistes no hi ha excusa per no estar actiu en qualsevol època de l’any.