Skip to main content

La diada de Sant Jordi

Saint-George-Day

Catalunya i en especial a Barcelona la festa de Sant Jordi es la més bonica de tot l’any, i diem festa de Sant Jordi malgrat que és dia laborable, perquè al carrer tot el dia és una gran festa, és una jornada excepcional.

A Catalunya, Sant Jordi té una doble significació, és el dia de l’amor i el dia de la cultura, i aquestes dos eixos els visualitzem amb las rosa (l’amor) i el llibre (la cultura).

Per Sant Jordi la tradició comporta que l’home regali una rosa a la dona estimada, i al contrari, aquesta dona regali a l’home estimat un llibre.

Per això els carrers s’omplen de parades de roses i de llibres (en moltes d’elles els escriptors més reconeguts tenen llargues files de gent esperant perquè els hi signin un llibre), les cases s’engalanen amb senyeres, i en molts recons de la ciutat a més de llibres i roses hi ha altres demostracions de la cultura catalana: castellers, grups de teatre, etc.

Cada any visiten la ciutat i signen llibres escriptors reconeguts internacionalment, hi han passat des de Doris Lessing, John Irving, Coetzee, Vargas Llosa, Garcia Marquez , Murakami, i també locals. Segurament els que tindran més cua aquest any seran: Marta Rojals, Jaume Fuster, Enrique Vila-Matas, Xavier Bosch, Julia Navarro…

Milers de persones omplen els carrers: canalla amb els seus mestres, parelles d’enamorats (joves i no tan joves), hi ha moments que no es pot ni caminar pels principals carrers de la ciutat. I sabeu que és el més bonic? Doncs que tothom somriu, tothom esta feliç de poder participar d’aquesta gran festa, s’estableix una verdadera comunió entre el país, la ciutat, les persones, la cultura…

Recomanem a tothom que pugui que vagi al centre de la ciutat i es deixi embolcallar per la multitud, per l’olor de les roses, pel riure dels nens, per l’atabalament dels joves, per les cues….. és una experiència inoblidable, qui ho viu una vegada es converteix en un addicte.

Participeu–hi!!!   Feliç Sant Jordi!!!