Skip to main content

Consells per estalviar diners a les factures de calefacció

Els racons i les esquerdes són l’enemic número 1 de l‘hivern. Ho has comprovat abans que arribés el fred de debò? Probablement estàs deixant que l’aire calent marxi i entri l’aire fred de l’exterior. A l’hivern, un percentatge important de la factura energètica de la llar es destina a pagar la calefacció. Una mica de calefacciontemps i esforç pot marcar la diferència energètica de la teva llar, que es veurà reflectida a les factures.

Per això volem donar-te alguns consells i idees fàcils per tal d’ajudar-te a mantenir la teva llar calenta.

Canviar els filtres de la calefacció

El canviar regularment els filtres de la calefacció fa que el sistema d’escalfament funcioni de manera més eficient, el que pot significar reduir les factures de calefacció i que els radiadors s’escalfin més ràpid i millor.

Tancament de fuites al voltant de portes i finestres

Per menys de 10 € es poden estalviar diners. Entre la paret i la finestra poden haver entrades d’aire mil·limètriques que permeten que l’aire fred entri i així surti una important quantitat de diners. L’ús de cinta aïllant és barat, fàcil i efectiu per tal de segellar els possibles espais d’escapament.

persianas-ventana Tapar les finestres

 Tenir en compte les fuites al voltant de les finestres és només una opció i una part important a tenir en compte. Tot i així, les finestres en si mateixes son un punt de pèrdua de calor i el que millor pot funcionar són els materials aïllants al mateix vidre. Sobre les finestres es pot aplicar una pel·lícula aïllant i, per uns 20-30 € es poden estalviar molts diners mensualment. També és important baixar les persianes una vegada que el sol es pon.

 

Mantenir baixa la temperatura 

 No és cap secret que com més alt està el termòstat a l’hivern, majors costos de calefacció. Però, saps que es pot estalviar molt com més baixa estigui la temperatura sense passar fred? A la nit ajusteu el termòstat al mínim o apagueu-la també en sortir de casa per un temps prolongat. L’estalvi pot ser fins d’un 5-20% dels costos habituals de calefacció.