Skip to main content

Counterspace Studio investiga el potencial arquitectònic dels abocadors de Johannesburg

Un estudi de joves arquitectes amb seu a Johannesburg format per Amina Kaskar, Sarah de Villiers i Sumayya Vally dedicat  ‘als projectes basats en la investigació, que adopten la forma de disseny de l’exposició, el treball de la competència, la insurgència urbana i esdeveniments públics’ s’està centrant en deconstruir i reconstruir l’espai i la ciutat i fomentar als seus habitants el pensar i canviar la percepció de Johannesburg amb les seves idees de futur.

El seu treball sovint implica un cert sentit d’activisme contra les normes de la política i l’espai en la major ciutat del sud d’Àfrica, especialment a les zones oblidades.

En aquest moment Counterspace està treballant en la re-apropiació dels abocadors de Johannesburg per descobrir pistes ( “fòssils urbanes ‘) de com s’utilitzen els espais abandonats a Sud-àfrica: eines de cerimònies rituals, tombes anònimes i cascs antics de vidre. Aquestes van presentar les seves troballes en una ‘exploració forense’, que es va exhibir com a part de la primera edició de la biennal de Chicago.

 

Aquí es pot veure el vídeo on expliquen el seu projecte:

 

 

Via DesignBoom Magazine