Skip to main content

Entrevistant a Alberto Goldar de Financial North

Bons preus, tipus de canvi favorables i bones condicions són molt atractives pels clients internacionals per a la compra de propietats a Espanya. Alberto Goldar, Director de Financial North, comparteix amb nosaltres la seva visió general de les taxes hipotecàries actuals i les condicions per als compradors locals i estrangers a Espanya.

albertogoldar

 

Quines són les condicions actuals de les hipotèques a Espanya? Hi ha cap diferència entre els compradors locals i els internacionals?

Les condicions per a la compra de propietats a Espanya segueixen sent molt atractives per als clients amb les contínues baixes taxes d’interès i, en molts casos, les taxes de canvi favorables.

Els prestamistes espanyols ofereixen un major percentatge de finançament (préstec a valor) per als sol·licitants d’hipoteques que declaren els seus impostos a Espanya.

Oferim una àmplia gamma de solucions hipotecàries per a inversors no residents i residents amb condicions competitives, flexibles, preus i opcions de pagament.

Per a alguns clients, la millor opció és establir una relació de banca privada en el transcurs de la compra d’una propietat d’alt valor a Espanya, sobretot si ells:

  • tenen una situació que és massa complex per als bancs minoristes espanyols
  • no vol participar en el procés de documentació detallada per obtenir un préstec espanyol
  • té una cartera existent de diners en efectiu o actius financers sense cap tipus de préstecs en contra d’ells.

A més, el benefici de treballar amb la banca privada és la taxa d’interès dels préstecs que són generalment més baixes que les que es troben als bancs espanyols.

Els elements essencials d’una relació de banca privada són que el client aporta una quantitat significativa d’actius financers com efectiu, bons o accions. El responsable de banca privada a continuació, acorda una estratègia per gestionar aquesta cartera i generar un retorn per a que coincideixi amb els risc que vulgui assumir el client.

Una vegada que s’estableix una relació més gran amb el banc, els préstecs es poden discutir.

Tenim relacions amb la banca privada internacional basada principalment a Londres i Luxemburg.

 

En el cas d’un comprador estranger, ¿què és el que necessiten saber l’hora de demanar una hipoteca en un banc espanyol o internacional?

 

Es necessita saber què el procés de sol·licitud d’hipoteca s’ajusta a una data límit finalització d’un contracte.

Depenent de diversos factors, el temps mitjà per obtenir una hipoteca aprovada seria de 5 setmanes, però sempre és convenient incloure un advís en el seu contracte relacionat amb l’aprovació de la hipoteca.

A financial North el nostre objectiu és reduir la paperassa sempre que sigui possible per mitigar la barrera de la llengua, perquè no calgui preocupar-se pel procés clar i transparent.

Quines són les condicions actuals en comparació amb els últims 4 anys?

 

El marge mig per sobre de l’Euribor s’ha reduït del 3% a l’1,75% en els últims 3 o 4 anys.

Una taxa d’interès fixa de 10 anys s’inicia en el 2,5% en alguns països, depenent de les circumstàncies financeres personals del sol·licitant de la hipoteca. La possibilitat de bloquejar les taxes a nivells tan baixos per períodes tan llargs segueix sent molt atractiu per als inversors estrangers.

En aquesta situació, aconsella demanar una hipoteca en lloc de pagar tot d’una vegada?
La majoria dels nostres clients podrien pagar la compra de la seva propietat a Espanya amb diners en efectiu, però a causa de les baixes taxes d’interès, la majoria d’ells prefereixen aprofitar la seva inversió, ja que poden obtenir una major rendibilitat per al seu capital en altres inversions.
 
Com veus el mercat actual de l’habitatge espanyol? Quins canvis preveus en un futur proper?

Hi ha una gran demanda pels millors llocs de Madrid i Barcelona, així que els preus dels immobles són propensos a pujar en els propers anys.

Per què creu que Madrid i Barcelona són les ciutats amb la majoria de les inversions en immobles?

En la nostra opinió, hi ha diversos factors a favor d’aquestes dues ciutats. Entre altres:

Hi ha un augment de la percepció que les alternatives d’inversió com Londres són propenses a estar en una bombolla immobiliària i que recentment han augmentat els impostos relacionats amb la propietat.

Preus de les propietats a Espanya es mantenen en nivells atractius i estan encara per sota del nivell anterior a la crisi de 2007.

Els inversors nord-americans utilitzen aquestes dues ciutats com a centre dels seus negocis a Europa, i també ha atret a molts inversors dels països d’Àfrica i Amèrica, on tenen una significativa inestabilitat, ja sigui financera o política.

 

Quins factors creus que atreuren la inversió estrangera a Espanya?

La raó principal és la qualitat de vida, preus atractius en comparació amb altres ciutats i que és a 2 – 3 hores de vol de la majoria de les grans ciutats d’Europa.

 

Finalment, creu que la situació actual d’incertesa a Catalunya pot descoratjar la inversió estrangera?

Els inversors, igual que en qualsevol altre país, busquen un marc legal i fiscal estable.

La situació política a Espanya i a Catalunya ha plantejat algunes inquietuds com la nova alcaldessa a Barcelona també ho ha fet.

En el primer cas, en el cas d’una independència de Catalunya d’Espanya, és probable que es mantingui el mateix o molt similar marc legal i fiscal. No hi ha evidència que aquest purgués ser diferent.

Per altra banda, la nova alcaldia està tractant d’implementar noves lleis per augmentar els nivells de protecció que ofereix a les famílies vulnerables i que afecta principalment a les propietats ubicades als barris de baixos ingressos.

Els inversors que adquireixen una propietat com a residència principal o segona generen negoci per a la comunitat local i per tant són susceptibles de ser encoratjats per qualsevol govern.

Per a aquells clients que estan invertint en una propietat per tal de llogar-la posteriorment, han de complir amb la regulació i els impostos locals.

En tots els casos, és altament recomanable per a tots els nostres clients buscar consell legal.

Guifré Homedes

International Manager