Skip to main content

L’impacte del Brexit

 

Regne Unit ha confirmat que convocarà un referèndum sobre la seva continuitat com a membre de la Unió Europea el proper 23 de juny de 2016. Sembla que la votació serà renyida.

Ja que els compradors britànics són part activa del mercat immobiliari, ens preguntem “què passa si un”?Brexit” portés a una disminució de l’activitat dels compradors britànics?

Les dades més fiables que tenim sobre l’activitat dels compradors britànics venen del registre:

Brexit en España

La veritable pregunta és com de trencador seria un vot d'”abandonament” i creiem que, de mitjana, els efectes d’un “Brexit” serien molt limitats.

Cap canvi a curt termini

Regne Unit hauria d’invocar l’article 50 del Tractat de Lisboa per sortir de la Unió Europea i això prendria probablement uns dos anys per desconnectar d’Europa. En altres paraules, el proper any per aquestes dates, el Regne Unit encara seria membre de la Unió Europea i els compradors britànics tindrien els mateixos drets que tenen avui..

A llarg termini, esperem que apareguin pactes bilaterals que podrien(en el pitjor dels casos) fer una mica més complicada la inversió a Espanya per part dels compradors anglesos. Ser membre o no de la Unió Europea no és realment una barrera per invertir: Xina no pertany a la Unió Europea i tot i així no ha impedit que els xinesos tinguin un paper actiu en el mercat immobiliari de Madrid; els compradors britànics no serien una excepció.

Variacions regionals

Els compradors internacionals són un grup divers i algunes regions es veuran més afectades que d’altres, pel que hem compilat una llista d’ “Anglesos contra la resta de nacionalitats” per a cada regió d’Espanya. Els efectes d’un Brexit serien molt localitzats.

Els compradors internacionals representen el 13,2% del mercat de l’habitatge a Catalunya.

Brexit por paises

Sian Burton

Kyero.com