Skip to main content

Mike Shimkonis: ‘Treballar amb Luxury Real Estate ha estat d’ajuda i satisfactori”

telluride

La primera vegada que vaig sentir algú parlar de Telluride em vaig preguntar on estava situat. Això va ser fa només un any al Simposi de Luxe Real a Venècia. Des de llavors, he tingut la sort de conèixer a l’Steve, en Damon, la Polly, l’Adam i en Mike, de Propietats Telluride, en diferents Simposis, així que tinc un millor coneixement sobre aquesta àrea.

A continuació, Mike respon a algunes preguntes i dóna una explicació històrica perfecta de Telluride i, com es pot llegir, que són una petita empresa que ha tingut un gran impacte al mercat immobiliari de Telluride.

Pot explicar una mica sobre la teva empresa i el seu mercat?

Propietats Telluride és una boutique immobiliària amb 17 agents. La nostra firma representa només el 8% dels comercials totals a la zona, que puja a uns 200 agents. Nobstant això, en 2015, igual que els anys anteriors, hem fet el 31% + del volum total en dòlars del nostre mercat. Els nostres comercials tenen de mitjana el volum en dòlars més alt per cada agent del grapat d’empreses d’aquí. Tenim la millor ubicació a la ciutat, també.

Mark shamokis2Té molts compradors internacionals interessats a invertir a Colorado o els principals compradors són nord-americans? Si té compradors internacionals, de quins països provenen?

Telluride és una localitat històrica de la mineria d’or i plata de l’oest salvatge en una situació remota de les “quatre cantonades” del sud-oest dels Estats Units i envoltada per la major concentració de parcs nacionals, així com les muntanyes de 14.000 peus als Estats Units. El semàfor més proper està situat a 65 quilòmetres de distància, la ciutat més propera és de 6 1/2 hores de viatge, no hi ha comerços de grans cadenes nacionals ni de restauració i hi ha moltes carreteres que acaben aquí, ja que es troben en un canó espectacular, envoltat pels 3 costats per muntanyes escarpades. El foragit Butch Cassidy va robar el seu primer banc aquí el 1889 i el pioner elèctric Nicola Tesla va descobrir el corrent altern també. Telluride va ser la primera ciutat al món en tenir llums de carrer elèctriques. La ciutat ha estat considerada el millor lloc d’esquí a Amèrica del Nord per diverses publicacions com Forbes, Conde Nast i Ski Magazine. La pàgina web TripAdvisor.com està plena d’elogis també. Al voltant de 2.500 residents permanents viuen aquí  i és que estem situats en una de les zones menys poblades dels Estats Units. Hi ha molt poca contaminació lumínica i fins i tot podem veure la Via Làctia en una nit sense núvols! El preu mitjà d’un habitatge unifamiliar a la ciutat és d’aproximadament 2,5 milions de dólars i a la localitat veïna que és un ressort de muntanya Mountain Village, és de 3 milions. La persona més famosa que ha comprat recentment una propietat aquí ha estat Oprah Winfrey, que ha pagat 14 milions de dòlars per una casa el mes passat i altres uns 11 milions de dòlars en 60 acres de terreny per construir la casa dels seus somnis. Tom Cruise té en venda una casa amb 300 acres aquí, per la que està demanant 59 milions de dòlars.

Telluride és ara una ciutat d’esquí i esports d’hivern en un entorn històric. A l’estiu se la coneix pel Festival de la capital de les muntanyes rocoses,  amb el mundialment conegut Festival de Cinema de Telluride que té una reeixida carrera per les nominacions dels Òscar al llarg dels anys. Tenim una sòlida presència internacional de visitants. En un any qualsevol, aproximadament el 1-2% dels compradors són de fora dels Estats Units. La regió de Telluride veu al voltant de 500 operacions immobiliàries per any que comprenen les vendes en terrenys, condominis, cases i ranxos. Un dels clients més enllà de les mines que posseeix una sèrie de propietats és de Barcelona. Altres provenen d’Anglaterra, Suïssa, França, Bèlgica, Austràlia, Nicaragua i Malàisia, per nomenar alguns.

Des del seu punt de vista, quins són els beneficis de pertànyer a associacions com Luxury Real Estate? LRElion_JS_r1

Estar involucrat en la xarxa immobiliària de luxe ha estat útil i satisfactòria. És la cirereta del pastís de creació de xarxes amb col·legues de tot Estats Units. Afegint el component internacional proporciona una perspectiva sofisticada. He recomanat clients dins de la xarxa LRE i donat la benvinguda als compradors i venedors que venen a mi com a resultat de la meva participació. També és una eina útil perquè els venedors saben que tenen una forta exposició internacional des LRE. És el lloc web de negoci immobiliari de luxe més vist al planeta.

Durant l’últim Simposi Immobiliari ens va mostrar una sorprenent revista immobiliària. Estem vivint en un món digital, per què creu que encara és tan important tenir una revista immobiliària qualitat superior com la seva?

La nostra guardonada revista d’immobles,“Truly Telluride”, és una eina molt útil per als compradors i venedors. Ja que estem davant de tot un mercat de cases de vacances situat en una de les zones més pintoresques del món, la gent vol una revista record per portar a casa amb ells o simplement per fullejar davant del foc després d’un fantàstic dia d’esquí o d’estiu de concerts. Hi ha molt més atractiu en un catàleg de propietats d’alta qualitat ple que mirant a una petita pantalla del telèfon. Un comprador pot fixar-se en una propietat que veu a la revista per anar a la pantalla a veure detalls específics o aprendre més sobre increïble comunitat de Telluride. Pot passar de temps fullejar la revista, que proporciona una gran quantitat d’informació única més enllà d’una simple propietat al catàleg amb llits, banys, mida i preu.

Coneix Barcelona? Què opines que li agrada a la gent de la ciutat?

Tot i les dificultats econòmiques experimentades per molts països i ciutats, Barcelona és una de les ciutats més artístiques d’Europa, florint amb empenta i fanfarroneria. Està constantment reinventant-se a si mateixa a l’hora que conserva cert art increïblement imaginativa en la seva arquitectura com el Parc Güell, la Rambla, la Sagrada Família i pràcticament qualsevol cosa que passés per les mans de Picasso, Dalí i Gaudí. Diversos Barris són una barreja de famílies multigeneracionals amb moltíssim encant i proximitat. Barrejar la Costa Brava, Montserrat i els pobles de Dalí, Figueres i Cadaqués, que són zones elegants i sublims, plenes d’encant. Barcelona és una ciutat on tornarem de nou!

Espero veure’t a la propera conferència internacional LRE, aquest cop a Aspen – quatre hores al nord de Telluride!

Guifré Homedes

International Manager