Skip to main content

Ser pares a Barcelona?

Tenir nens i traslladar-se a viure a una gran ciutat pot generar dubtes i incertesa; en moltes ocasions, les famílies es pregunten si hi haurà oferta d’oci suficient per als més petits. En el cas de Barcelona,  la ciutat és coneguda mundialment com una ciutat cosmopolita i molt rica culturalment i no només ofereix lleure als adults més exigents sinó també a la canalla que, sovint, ho és encara més!

NensTeatre, concerts, conta contes i museus són algunes de les activitats dedicades a tota la família durant els caps de setmana de tot l’any. Afortunadament, encara hi ha moltes que són gratuïtes i a l’aire lliure, aprofitant el bon temps que ofereix una ciutat mediterrània com la nostra. Tant l’Ajuntament de Barcelona com associacions juvenils organitzen activitats destinades al públic infantil a tots els barris de la ciutat i, cal destacar, la funció dels caus i esplais, de tradició molt arrelada a Catalunya. Els caus o esplais són espais d’esbarjo per els nens i nenes d’entre 6 i 18 anys d’edat que funcionen gestionats per associacions juvenils d’educació al lleure. La seva funció és educar i oferir eines de creixement en els valors i el compromís social a la vegada que els infants juguen, aprenen i es diverteixen. És un bon recurs per deixar els fills a càrrec dels monitors i poder gaudir de la parella algun cap de setmana!

Viure a una gran ciutat, sovint associades a aglomeracions, formigó i trànsit, no és sinònim de menys qualitat de vida o perill per els més petits. Barcelona compta amb zones verdes i espais naturals importants, com la serra de Collserola o el Parc de les Aigües on, els pares amants de la natura, poden gaudir d’un dia a la muntanya amb els seus fills sense sortir de la ciutat. A més a més, si els hi agraden les emocions fortes, al cim de la muntanya Tibidabo es troba el parc d’atraccions amb el mateix nom; un parc de finals del XIX  que encara conserva el seu encant i la capacitat de fer les delícies de grans i petits.

Si tot i així no creieu que sigui suficient per entretenir els vostres petits monstres, sempre us quedarà el Zoo de Barcelona i la Aquàrium on segur que la curiositat que desperten els animals en els més petits serà suficient per mantenir-los distrets durant una bona estona.

45_Orangutan_de_Borneo_650