Skip to main content

OBRES DE GRANS ARQUITECTES EN CARTERA

L’Arquitectura catalana està plena de grans referents, alguns exemples dels quals tenim actualment actius a la nostra selecció d’immobles que els presentem a continuació.

L’Arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia és nascut a Barcelona l’any 1858. Seguint les corrents de l’època, el seu estil s’apropa al Modernisme, però interpretant-lo d’una manera més sòbria i funcional, combinant-ho amb el Classicisme.

La majoria de les seves principals obres es troben a la ciutat de Barcelona, ja que tenia molt bones relacions amb la burgesia del moment, però va ser un autor prolífic en tota la geografia catalana, arribant inclús a projectar una església a Perth, Austràlia.

casa1A Barcelona en destaquem el Palau de Justícia, la Duana del port, el Temple expiatori del Tibidabo i la fantàstica casa que us presentem en cartera, al barri de Pedralbes, una magnífica casa senyorial de l’any 1917 que avui en dia està sent rehabilitada per adaptar-la a les necessitats actuals tot mantenint els elements arquitectònics i l’estructura que la fan una mansió única per a viure-hi i per gaudir-hi d’especials actes i recepcions.

casa2De l’arquitecte Sagnier també tenim a la nostra cartera d’immobles una casa única al Maresme, concretament a Caldes d’Estrac, que es caracteritza pel seu estil Morisc i pel seu accés directe a la platja.      

Adolf Ruiz i Casamitjana nascut un any més tard, al 1859, també a la ciutat de Barcelona. En el seu cas si que se’l pot definir com a un arquitecte plenament Modernista, seguint les línies de Domènech i Montaner.

casa3Autor de gran obres sobretot a l’Eixample barceloní, la seva obra més coneguda és l’edifici de La Rotonda o Torre Andreu a l’inici de l’Avinguda Tibidabo, i a pocs metres d’una altra gran obra seva que els presentem en la nostra selecció d’immobles, una increïble torre de 1.714 m2, construïda l’any 1903 a la mateixa Avinguda Tibidabo i que conserva fantàsticament bé els meravellosos terres de mosaic, les parets ricament pintades amb escenes de la societat de l’època i els magnífics sostres.

Finalment, l’Arquitecte Sert nascut igualment a la ciutat de Barcelona l’any 1902, és un altre referent català però ja més Contemporani. En aquest cas es tracta d’un arquitecte i urbanista amb un estil Racionalista, tal i com ho demostren algunes de les seves grans obres com ara la Fundació Joan Miró de la muntanya de Montjuïc. És un dels projectors del Pla Cerdà de Barcelona, que va canviar per complert l’urbanisme de la ciutat, conjuntament amb l’estudi de Le Corbussier al qual treballava a Paris.

casa4Amic íntim de grans artistes com Picasso i Miró, amb els quals va compartir llargues vetllades a la seva casa de Premià de Dalt, la magnífica casa pòstuma de l’arquitecte que els presentem a la nostra selecció. Passejant per la casa es pot sentir la immensa tranquil·litat de l’entorn i contemplar les fantàstiques vistes que van servir d’inspiració tant a Sert com a tots els seus amics artistes.