Skip to main content

UNA SORPRESA LITERÀRIA

iheminw001p1Aquest estiu mentre feia una part del GR-11 o transpirinenca, vaig arribar a un poble anomenat Auritz/Burguete, un poble petit Navarrés molt proper a Roncesvalles, on tenia nit reservada a l’Hotel Burguete, un hotel amb més de 100 anys d’història.

La sorpresa va ser trobar-me al menjador de l’hotel tot de referencies a l’important periodista i  escriptor, guanyador d’un premi Nobel, el  nord-americà Ernest Hemingway. Encuriosida vaig preguntar al propietari de l’hotel, qui em va explicar el següent:

Ernest Hemingway va venir per primera vegada a Espanya al 1923, on va descobrir les festes de San Fermín de Pamplona i fascinat va tornar-hi varies vegades més, de fet va ser ell qui va donar a conèixer aquesta festa a nivell internacional. Desprès de les festes, anava a pescar als Pirineus i s’hostatjava a l’Hotel Burguete, on encara avui conserven intacta l’habitació que ocupava, el piano de la sala on tocava… la veritat és que va ser una agradable sorpresa.

Hemingway va escriure diversos llibres relacionats amb Espenya, els més coneguts Fiesta i Por quién doblan las campanas.

Immaculada Amat