Skip to main content

Illa del Mar, una història amb èxit

Diagonal MarFa dos anys vam començar a vendre pisos a Illa del Mar. Illa de Mar es un zona residencial exclusiva de Barcelona, que gaudeix de vistes al mar. Està localitzada a Diagonal Mar. És una area que s’ha construït recentment a Barcelona com a resultat de la inauguració del Fòrum de les Cultures al 2004. El seu nom ve donat per l’ampliació una de les avingudes principals que creua la ciutat de Barcelona, l’Avinguda Diagonal. És una area amb illes residencials que miren al mar. Hi ha nombrosos edificis construïts des de l’any 2000, tots ells dissenyats amb un estil completament diferent dels típics edificis de Barcelona. Aquestes cinc illes residencials, conegudes com Illa del Cel, Illa del Llac, Illa del Bos, Illa de la Llum i, finalment, Illa del Mar, es caracteritzen per presentar torres altes amb una molt bona qualitat de serveis.

Aquesta area està rodejada per un gran parc verd nomenat Diagonal Mar, pensat pels reconeguts arquitectes Enric Miralles y Bendetta Tagliablue. És la tercera zona verda més gran de Barcelona. Diagonal Mar també forma par del districte del 22@, on hi ha numbroses empreses TIC, de disseny i comunicació. També podem trobar edificis únics, com la Torre Agbar i el Centre de Convencions.

El complexe de l’Illa de Mar té 252 apartaments distribuits en dues torres unides per una estructura líneal de baixa altura. El projecte va ser dissenyat per MSAA Architecture Group. La torre sud té 25 pisos i és la torre que queda més a prop de la platja. Aquesta torre té sis habitatges per planta, tots ells amb grans terrasses amb vistes al mar. Hi ha apartaments amb quatre, tres i dos habitacions. L’estructura d’unió entre les dues torres té tres plantes i els seus habitatges tenen dues terrasses. La torre nord té 21 pisos, amb quatre habitatges per pi, i tots ells tenen tres habitacions. Des de totes les terrasses, pots gaudir de fantàstiques vistes al mar i a la ciutat.

Hi ha una àrea comuna d’alta qualitat molt agradable. Està formada per dues piscinas, un centre fitness amb sauna, una pista de pàdel, una sala de diversos usos per fer activitats com el ioga, festes de nen, etc i una zona d’aparcament de dos nivells amb trasters.

Illa-del-MarDes de l’estiu del 2011, Amat Immobiliaris ha venut 58 pisos a l’Illa de Mar. Avui no hi ha nous pisos disponibles en aquesta àrea residencial. El volum de ventes ha passat els 70 M€. Més del 86% de les vendes han estat fetes per compradors estrangers que venen a l’Illa de Mar perquè no pots trobar pisos com aquests a Barcelona. Tots aquests compradors han trobat a Diagonal Mar l’estil de vida que estaven buscant a Barcelona, que combina a la perfecció les vistes a la ciutat i al mar, la qualitat dels serveis i tot plegat no gaire lluny del centre de Barcelona.

La majoria d’aquests compradors estrangers venen de Rússia. Aprecien moltíssim les grans terrasses, les vistes i el fet d’estar a prop del mar. Altres nacionalitat que també han trobar a l’Illa de Mar el seu lloc per comprar una propietat a Barcelona han estat els egipcis, els chinesos i persones de diferents països d’Europa, com Bèlgica, Suïssa i Francia i també numerosos sud americans.

El preu mig ha estat de 6.600 €/m2, un preu a destacar si recordem que les vendes van comencar el 2011, un dels pitjors anys de la crisi. Durant aquest període, cinc àtics amb espectacular vistes van ser venuts, tots ells a preus superiors a 10.000 €/m2. Els preus d’aquestes propietats han estat gairebé al mateix nivell que els millor pisos localitzats a les zones clàssiques de la ciutat. Avui, hi ha encara una important demanda de pisos de segons ma en aquesta zona i el mercat està molt actiu.