Skip to main content

Afortunat

Nick Churton de la nostra oficina del Regne Unit, planteja quines lliçons es poden aprendre dels campions olímpics quan es prepara per vendre una casa.

Els Jocs Olímpics de Rio ens recorden que la dedicació, talent natural, un gran coaching, la formació implacable, la confiança en si mateix i un enfocament total per guanyar és el que fa guanyar una medalla d’or. La sort queda molt avall a la llista, als jocs olímpics no es pot confiar en la sort. En el seu lloc, s’ha de treballar en les coses que podem controlar. Un proverbi del segle XVI diu: “La diligència és mare de la bona sort”. I és la diligència qui guanya medalles d’or.

Si les cases en venda fossin un esport olímpic, que voldries que el representés? Una persona sense experiència, mal entrenat, mal equipat, on la filosofia és la reducció de costos i, en general, confiant bàsicament en la sort? O prefereixes un professional armat fins a les dents amb un impressionant conjunt de característiques, beneficis, experiència i formació, tot això dissenyat per ajudar a treure el màxim profit de la seva venda?

Lamentablement, hi ha molts competidors que entren a la carrera pel seu negoci i que ofereixen tarifes barates per a un servei barat. Els guanyadors Olímpics van reduir els costos i confiar en la sort? No, no ho van fer. Els ciclistes, per exemple, no va fer ús de bicis antigues dels seus pares i després van esperar que tots els altres punxessin a la carrera. En lloc d’això van invertir en tecnologia. Van invertir en formació. Van invertir en les persones. Van invertir en l’èxit. No van escatimar en res en la preparació per tal d’arribar en primer lloc. Guanyar una medalla d’or canvia la vida al destinatari. Però mai es pot deixar a la sort. Hi ha massa en joc. El guanyar en la venda d’una casa pot també canviar la vida, ja que és una part molt important de la vida d’una altra persona. Proporciona refugi, ajuda a mantenir la seva família i  a construir seguretat i riquesa. Se l’ajuda a guanyar a la vida.

Així que quan decideix qui ha de vendre casa seva haurà de sospesar els seus èxits del passat, la seva experiència, el seu desig de guanyar i el no deixar-ho tot a la sort, perquè els millors creen la seva pròpia sort.

Nick Churton