Skip to main content

Serà engolida casa teva pel mar?

 

AUSTRALIA2

El passat divendres va ser llançat el web Coastal Risk Australia, que combina Google Maps amb informació de les marees i crescudes així com prediccions futures de creixement del nivell del mar, permetent veure si el seu barri o casa a Austràlia, quedaran inundats.

El web mostra carrers i punts importants que sera nsota l’aigua al 2100. És tan fàcil com escriure la teva adreça i veure al mapa com els nivells del mar afectaran casa teva. Moltes platges australianes com Byron i Coogee a New South Wales perdran quantitats significants de sorra, així com Bell’s Beach a Victoria i Noosa a Queensland. Molts barris marítims i ciutats seran objecte de violentes inundacions.

Una fet important és que amb aquesta eina seran capaços d’estimar com el canvi climàtic afectarà als preus dels immobles i a les assegurances per risc d’inundacions al mercat immobiliari australià.

Alguns científics suggereixen que els nivells del mar poden créixer uns quants metres en un període d’entre 50 a 150 anys.

 

australia