Skip to main content

Catalunya, el millor lloc per invertir

Catalunya serà el lloc més idoni del sud d’Europa per a la inversió estrangera aquest 2016 i següent any 2017. El Financial Times ha realitzat un informe que posa de manifest l’estratègia de Catalunya per captar aquest tipus d’inversió i subratlla el clima empresarial, a partir de les dades recollides a través de l’agència Catalonia Trade & Investment. A més, Barcelona se situa primera a la llista de les millors ciutats d’Europa en captació d’inversors, així com la seva aposta per les infraestructures i la seva presència digital, segons informa el Departament d’Empresa i Competitivitat. Segons el mateix rànquing, Catalunya ocupa el primer lloc seguit d’Istanbul (Turquia), Madrid, País Basc, Andalusia i Lisboa (Portugal).

Aquesta setmana, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha recollit el premi que acredita aquest reconeixement a Cannes, al congrés MIPIM .

Per elaborar l’informe s’ha recollit informació de 300 ciutats i 150 regions en sis àmbits: potencial econòmic, ambient laboral, la rendibilitat, les infraestructures, l’entorn empresarial favorable i l’estratègia de captació.