Skip to main content

Costa Maresme

Seguint la costa nord de Barcelona, entre el mar i la muntanya, hi trobem el Maresme, que es distribueix al llarg de més de 50 Km de preciosa costa, entre Montgat i Malgrat de Mar, sense oblidar el magnífic interior amb el Parc del Montnegre i el Corredor, el de la Serralada Litoral i el de la Serralada de Marina.

Ja era el destí habitual de la burgesia catalana de principis del s. XX. Gràcies a aquest fet, el Maresme conserva un important patrimoni Modernista. Com a exemple, a Mataró hi trobem la primera obra projectada per Antoni Gaudí i a diversos municipis podem fer rutes d’arquitectura modernista: la Casa- Museu Lluís Domènech i Montaner a Canet de Mar o la Ruta Puig i Cadafalch de Mataró i Argentona entre d’altres.

El Maresme ha estat un important font d’inspiració per a la cultura. Ha estat el lloc de naixement o de creació artística per a poetes, escriptors, arquitectes o escultors. Arenys de Mar es va convertir en Sinera gràcies a la fabulosa obra del poeta Salvador Espriu. En visitar el cementiri no es pot perdre l’ocasió de gaudir de les magnífiques escultures de marbre de Josep Llimona. A Premià de Dalt hi trobem la “Casa Blatjot”, l’obra pòstuma de l’arquitecte Josep Lluís Sert, on Picasso i Miró, entre altres personatges il•lustres, van passar delicioses vetllades. Distribuïts per tots els municipis hi ha també tota tipologia de museus, de puntes d’encaix, de farmàcies, de càntirs, etc.

La gastronomia és també un dels trets molt destacables del Maresme, amb productes del mar i de la terra: vins de Denominació d’Alella, l’històric “Restaurant Hispània” a Arenys de Mar o el “Restaurant St. Pau” de la Carme Ruscalleda, a St. Pol de Mar, amb 3 estrelles Michelin, i restaurant Relais & Chateux.

Al Maresme hi podem practicar tot tipus d’esports d’aigua en fantàstics clubs nàutics distribuïts al llarg de la seva costa. És també un indret ideal pels jugadors de golf, de Pitch&Put i tennis, pels corredors, ciclistes o tota persona a qui li agradi gaudir del mar i la muntanya.

Al Maresme hi ha molt bons centres educatius: Mataró acull el Tecnocampus i l’Escola Universitària Politècnica; a Alella hi trobem l’escola Hamelin Internacional Laie, l’escola trilingüe o bé, a Premià de Dalt, l’escola Betlem, entre moltes altres.

Com a referència, Mataró es troba a 30 min. de Barcelona, a 40 min. de l’aeroport del Prat, 45 min de l’aeroport de Girona i 15 min. de La Roca Village i 10 min. de l’Hospital de Mataró.