Skip to main content

Llars de foc perfectes per pal·liar el fred

 

Què millor tarda que aquella al sofà, pel·lícula i manta, amb el caliu d’una llar de foc i una xocolata calenta entre les mans? Quan parlem de xemeneies no podem evitar pensar en cases rústiques, a la muntanya. Però actualment una xemeneia no significa necessàriament això. De tots els dissenys, materials i tipus de combustió en trobem avui dia molta varietat al mercat, sense gaire complicació. De fet, moltes d’elles han deixat complir la seva funció essencial  i s’han convertit només en un objecte decoratiu.

El ritual d’anar al bosc a buscar llenya per alimentar-la, el característic olor a llenya cremada i la fumera que genera formen part del passat. Si es vol evitar tot això actualment ja es disposa d’altres fonts de combustió com ara el bioetanol. Aquestes xemeneies però, són únicament decoratives i un complement excel·lent per a la calefacció. El bioetanol, desprèn un alt poder calorífic i no fa olor, tot i que hi ha a qui li agrada l’aroma característic d’una llar de foc encesa…

 

Hi ha però alguns que volen el confort que proporciona la xemeneia clàssica, de llenya de tota la vida, sense renunciar al disseny i la moda. Sempre que hi hagi una bona ventilació i sortida de fums a l’exterior no hi haurà problema per comptar amb una al menjador o allà on es vulgui. Les més espectaculars són les ‘flotants’ i, especialment, les que estan cobertes per evitar la sortida de fums i cendra.

L’electricitat és una altra font d’energia substitutiva  i complementària a radiadors i estufes. L’efecte que proporcionen aquestes xemeneies és hipnòtic, molt decoratiu, i ofereix caliu, lliure de fum i altra preocupació que la despesa mensual de llum que puguin ocasionar. A més a més, no cal renunciar a l’estil clàssic! Els dissenys es mantenen fidels però emprant les noves tecnologies.